Tikko dzimis zīdainis izglābj pieauguša cilvēka dzīvību; kā un kāpēc?

Bērniņam, kura vārds bija Tedijs, bija diagnosticēta anencefālija – rets un fatāls stāvoklis, kas kavē normālu smadzeņu un galvaskausa attīstību. Džesai Evansai (Jess Evans) un viņas partnerim Maikam Hulstonam (Mike Houlston) tika paziņots, ka bērniņš nomirs neilgi pēc savas dzimšanas. 

Ār*ti piedāvāja iespēju veikt abortu, tomēr vecāki no tā attiecās. Viņi uzskatīja, ka pat, ja viņi varēs pavadīt tikai īsu laika sprīdi ar savu bērniņu, kaut vai tās būtu tikai 10 minūtes, tas būs brīnišķīgākais, kas viņu dzīvē ir noticis. 

Pēc noskaidrotās diagnozes bērniņu vecāki sāka domāt, vai nav kāda iespēja Tediju padarīt par orgānu donoru – un tas arī viņiem izdevās.

Tedijs piedzima 22. aprīlī 2014.gadā un nomira 1o0 minūtes pēc dzimšanas. Tikai 3 minūtes pēc viņa Nā*es ārsti Tedijam veica operāciju, ar kuras palīdzību ieguva nieres un sirds vārstus. Viņš kļuva par Britānijas jaunāko orgānu donoru vēsturē un izglāba pieauguša cilvēka dzīvību. 

“Viņš piedzima un nomira kā varonis,” teica Maiks. “Ir neiespējami izskaidrot, cik ļoti mēs ar viņu lepojamies.” 

Tedija vecāki cer, ka šis stāsts liks padomāt arī citiem bērniņu vecākiem, kuri zina, ka viņu zīdainītis neizdzīvos- par donoru var kļūt jebkurā vecumā, un rinda uz donāru orgāniem vienmēr ir ļoti liela, tādēļ ir vērts izglābt cita cilvēka dzīvību! 

 

Avots: www.womenshealthmag.com

 

Leave a Comment