Toksisks pozitīvs: kas tas ir un kāpēc tas ir bīstams enerģijai

Optimisms un pozitīva attieksme pret dzīvi bieži vien dod mums veiksmi un labu veselību. Diemžēl optimistiska attieksme pati par sevi negarantē mums panākumus. Eksperti pastāstīja, kāpēc tā notiek un kā no tā izvairīties.

Negatīvas emocijas un stress ārkārtīgi negatīvi ietekmē cilvēka ķermeni. Tāpēc ļoti bieži varam dzirdēt, ka vajag būt pozitīvākiem. Tā ir taisnība, taču ir pāris svarīgas nianses, kuras nevajadzētu aizmirst, lai nekaitētu sev.

Kas ir toksisks pozitīvisms

Lai saprastu, kāpēc optimisms var būt kaitīgs, jāatceras veiksmes un laimes zelta likums, kas saka, ka cilvēka dzīvē visam jābūt ar mēru. Pozitīva domāšana ir laba, bet, ja tā ir klātesoša pārmērīgi, tā agri vai vēlu radīs zināmas problēmas.

Piemēram, cilvēks var sākt ignorēt visas pārējās emocijas. Bieži vien cilvēki nonāk galējībās, aizmirstot, ka ir vajadzīgas arī sliktas emocijas – tikai nelielā daudzumā. Kad dažas nepatīkamas emocijas sāk pazust no dzīves un tiek piespiedu kārtā nepamanītas, agrāk vai vēlāk tas var novest pie tā, ka cilvēks vienkārši nevar laboties ar viņu. Tie gūs virsroku, taču tas nebūs tikai negatīvisma uzplūds, bet gan milzīgs trieciens enerģijai un garastāvoklim.

Kas vēl ir bīstams toksisks pozitīvs

Vainas apziņa . Tas notiek ar tiem, kuri ar visu savu spēku cenšas ticēt labam iznākumam, bet kaut kādu iemeslu dēļ viņi to nevar izdarīt. Vainas sajūta par nespēju ievērot dažus ieteikumus noved pie enerģijas un raižu mazināšanās.

Lasi arī: Nedēļās zvaigžņu prognoze sievietēm no 2023. gada 12. līdz 18. jūnijam – pastāv liela iespēja uzlabot savas finanses

Lasi arī: Merkurs Dvīņu zīmē no 2023. gada 11. līdz 26. jūnijam: zvaigžņu ekspertu prognozes – izmantojiet šo laiku finanšu uzlabošanai un esiet uzmanīgi, jo aktivizēsies krāpnieki

Problēmas saziņā ar citiem . Cilvēki, kuri ir apsēsti ar pozitīvo, var vienkārši nepamanīt vai ignorēt tuvinieku negatīvās jūtas, devalvējot tās. Piemēram, kāds jūtas slikti šķiršanās dēļ, bet toksiski pozitīvs cilvēks sāk teikt, ka nekas briesmīgs nav noticis un jums vienkārši jākoncentrējas uz kaut ko labu. Protams, tas nav tik vienkārši izdarāms. Rezultātā cilvēki var pārstāt sazināties ar kādu, kurš savā situācijā nesaskata neko sliktu. Viņiem ir nepieciešams atbalsts grūtā dzīves brīdī, un tā vietā viņi sāk justies vēl sliktāk.

Tu beidz cīnīties . Daudzi cilvēki, kas inficēti ar toksisko pozitivitātes vīrusu, vienkārši pārtrauc problēmu risināšanu, jo domā, ka viss atrisināsies pats no sevis, jo viņi ir optimisti, un optimistiem ir jāpaveicas.

Jūs zaudējat savu objektivitāti . Cilvēkam jāspēj redzēt visu tādu, kāds tas ir, ik pa laikam ļaujoties optimismam par niekiem. Toksiski pozitīvs ir tad, kad cilvēks pārstāj objektīvi uztvert apkārtējo realitāti. Viss kļūst tukšs. Rezultātā daudzas problēmas tiek devalvētas, kas var novest pie lielām nepatikšanām.

Pārāk pozitīvi cilvēki zaudē motivāciju un viņu enerģija samazinās . Viņi kļūst slinki, pārlieku pašpārliecināti. Rezultātā agri vai vēlu notiks kas tāds, kas viņus patiešām satrauks. Tas iznīcinās viņu maldīgo priekšstatu par pasauli un radīs lielas problēmas. Trieciens ķermenim, psihei un enerģijai būs kolosāls, jo iekšēji šādam cilvēkam būs liegta izturība un spēja pretoties negatīvajām emocijām. Šī iemesla dēļ ir svarīgi periodiski ielaist savā dzīvē dusmas un jūtas, neapmierinātību. Tas ir kā dzēšana ar aukstu ūdeni.

Iespējams, jums nav jākļūst superoptimismam. Eksperti iesaka atbrīvoties no  negatīvas attieksmes, kas traucē sasniegt vēlamo . Iespējams, ka ar to jau pietiks, lai tava dzīve krasi mainītos un tikai uz labo pusi.

Leave a Comment