Treiju ģimenes pārcelšanās uz Angliju raisa viedokļus sadursmes un strīdus

Ne tikai pārāk mazā darba samaksa un nesakārtota sociālā sistēma, bet arī attieksme, savstarpējās attiecības starp darba devēju un padotajiem un pat svešu cilvēku naids ir tie iemesli, kādēļ ģimenes izvēlas pamest Latviju. raksta portāls lsm.lv
Tas spilgti jūtams arī pēc LTV stāsta par uzņēmīgo trīs bērnu ģimeni no Baldones, kas pārceļas uz Angliju. Stāsts burtiski uzspridzināja sociālos tīklus, raisot viedokļu sadursmes.

Treiju ģimene nebrauc uz Angliju lasīt šampinjonus vai šķirot atkritumus. Abiem te bija darbs, labs darbs. Rūtai pat vairāki. Taču Treiji nejūtas Latvijā droši gan mainīgās nodokļu sistēmas, gan nesakārtotās sociālās un Vese***as aprūpes dēļ. Un tāpēc ar saviem trim bērniem pārceļas uz Angliju, kur jau dzīvo un strādā viņu tuvinieki.

Viens no iemesliem ir arī attiecības un tas, kā izturamies viens pret otru. Un tas, kas pēc šī stāsta sākās sociālajos tīklos, liecina, ka Rūtai ir taisnība. Daudzi gatavi noriet tos, kuri pasaka to, ko domā daudzi.

Edgars Eglītis tviterī raksta: “Tādai Treiju ģimenei varu ieteikt tikai vienu – brauciet vēl tālāk uz ziemeļiem. Ragbijas Tesko centrā nemaksā tik labi, cik vaļu tauku medniekiem aiz polārā loka. Brauciet tur ar saviem radu radiem.”

Jānis Novickis piebalso: “Nu ko var īdēt! Ja neesi spējīgs nodrošināt, nav ko ražot. Izvēlēties vieglāko ceļu un ar to lielīties ir mīksto pasākums.”

Lasi arī: Aizbraucējs: Valstij nebija intereses mani noturēt kā personību Latvijā

Bet Aigars Prūsis saka: “Bet neesmu gatavs, ka budžeta dotācijas iestāde, kurai pienākas arī manu nodokļu daļa, informatīvā kara laikā ražo produktu, kas tīkams Kremļa propagandas mašīnai.”

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment