Triki, kā atturēties no pārēšanās

Problēma: neuzmanīga ēšana. Ēšanas laikā sociālo tīklu skatīšanās var izraisīt pārēšanos – tu nepievērs pietiekami daudz uzmanības tam, ko tu ēd – automātiski pastiepies pēc vēl viena gabaliņa. Pagaidi – kad es to apēdu? Šāda veida ēšana palielina apēstā ēdiena daudzumu par 50 %.

Kā to pārstāt: Noliec savu telefonu, atej no datora un paņem mazāku dakšiņu vai karotīti. Jo mazākus gabaliņus ēdīsi, jo mazāk apēdīsi. Velti ēdienreizei lielāku uzmanību – apsēdies pie galda, maltīti ieturi mierīgi.

Problēma: kārdinājumi. Tu vakarā esi tik nogarlaikojusies, ka paka čipsu deviņos vakarā šķiet labākā ideja pasaulē. Šīs vakarā uzņemtās kalorijas ir tās, kas rada lielāko svara pieaugumu.

Kā to pārstāt: Ja tev vakarā prasās pēc vakara uzkodām, tad visdrīzāk tu ēd nevis izsalkuma, bet gan pieraduma dēļ. Dienas rutīnas izmainīšana varētu palīdzēt pārvarēt šo kārdinājumu. Vakaros dari kaut ko pavisam citu, nekā parasti – tas apmānīs smadzenes, un tās neprasīs pēc kāda našķa.

Problēma: nepārtrauktas uzkodas. Kamēr veselīgas uzkodas palīdz tev samazināt svaru, augsta proteīna satura uzkodas var iedarboties pretēji.

Kā to pārstāt: Ja tev patīk daudz našķēties, tad izvēlies veselīgas uzkodas – seko līdzi tam, ko tu ēd. Tas problēmu atrisinās.

 

Avots: www.womenshealthmag.com

 

Leave a Comment