Trīs mājas uzkopšanas padomi, kas jāievēro ikvienam

Četru nedēļu garumā TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska izmēģināja un izvērtēja uzkopšanas padomus, ko ir apkopojusi “Maxima Latvija” kopā ar uzkopšanas servisu “LIIR”. Eksperimenta laikā tika notīrīti mājas logi, saposti istabas augi un rūpīgi iztīrīta virtuve.

“Man bija iespēja izmēģināt nedaudz atšķirīgu veidu, kā organizēt mājas uzkopšanu, sekojot detalizētam plānam. Līdz šim nebiju iedomājusies, ka darbu plānošana un secība var tik ļoti atvieglot mājas uzkopšanu. Turklāt videi draudzīgie tīrīšanas līdzekļi, ko nodrošināja “Maxima”, ļāva visus darbus veikt efektīvi un neatstāja telpās spēcīgu aromātu, kas man ir būtiski. Visu paveikt nebija viegli, bet secināju, ka pirmo reizi man ir tik liela gandarījuma sajūta un apziņa, ka māja ir patiesi iztīrīta,” pieredzē dalās Jana Duļevska.

Trīs mājas uzkopšanas padomi, kurus Jana novērtēja visvairāk un iesaka izmēģināt arī citiem.

1. Tīrīšanu veic plānveidīgi un secīgi

Svarīgs noteikums, kas atviegloja darbu organizēšanu, bija noteikums visās telpās sākt tīrīšanu no “augšas uz leju”. Sākot ar griestu stūru atbrīvošanu no zirnekļu tīkliem un putekļiem, turpinot ar aizkaru stieni, griestu lustru un līstītēm, un pakāpeniski virzoties zemāk, noslaukot visas kā horizontālās, tā vertikālās virsmas. Noslēgumā, atliek noslaucīt kājlīstes un izmazgāt grīdu, sākot no telpas tālākā stūra un virzoties uz izeju.

2. Pievērs uzmanību detaļām

Īpašs gandarījums pēc mājas uzkopšanas ir tad, ja tīras ir arī daudzās detaļas, piemēram, durvju rokturi, logu rāmji, krēslu kājas, dažādi interjera priekšmeti, telpaugu lapas, puķu podi un šķīvīši. Mērķtiecīgas mājas tīrīšanas laikā mēs ieraugām, cik daudz ikdienā aizmirstu lietu glabājam. Šis ir piemērotākais laiks vajadzīgo sapost un no liekā atvadīties.

3. Padari uzkopšanu par rituāli katrai dienai

Piemēram, virtuves uzkopšanas ģenerālā tīrīšana prasīja ievērojami mazāk pūļu, jo tā ikdienā tiek uzkopta regulāri. Pietiek ar 30 minūtēm, lai pagūtu, piemēram, notīrīt galdu virsmas, noslaucītu tvaiku nosūcēju virs plīts vai veiktu nelielu revīziju ledusskapī. Līdz ar to nav nepieciešams izmantot arī agresīvus tīrīšanas līdzekļus un visus darbus var paveikt ar dabai draudzīgiem līdzekļiem.

Lai efektīva mājas uzkopšana būtu pieejama vēl plašākam iedzīvotāju lokam, “Maxima Latvija” ilgtermiņā samazināja cenas vairāk nekā 200 dažādiem tīrīšanas līdzekļiem līdz pat 48%.

Leave a Comment