Tu nepareizi uzglabā šokolādi! Eksperti atklāj, kā noteikti nevajadzētu uzglabāt tavus mīļākos saldumus

Ja vēlies, lai šokolāde saglabātos pēc iespējas garšīgāka, tev noteikti jāiepazīstas ar šiem nosacījumiem.

Kā vajadzētu uzglabāt šokolādi?

Šokolādes batoniņi un tāfelītes: Tie jāuzglabā 15 līdz 21,1 grāda temperatūrā – tātad istabas temperatūrā. Šokolādi nevajadzētu turēt vietās, kur to var ietekmēt tieši saules stari. Vispiemērotākā vieta šī kāruma uzglabāšanai ir pieliekamajā vai bufetes skapī.

Ja virtuvē kļūst karsti, šokolādi var ievietot ledusskapī, tomēr pirms tam jāpārliecinās, ka šokolāde ir cieši iesaiņota, lai tajā neiesūktos ledusskapja smaka un kondensāts neizbojātu tās tekstūru.

Šokolādes čipsi: Šokolādes čipsu sastāvā ir mazāk kakao sviesta nekā normālā šokolādē, tādēļ tie ir mazāk pakļauti izkušanai. Par spīti tam, arī šokolādes čipsus ieteicams uzglabāt tādā pašā temperatūrā kā šokolādes tāfelītes, kā arī tie jāglabā tumšā vietā.

Šokolādes trifeles: Veikalā iegādātās trifeles jāuzglabā istabas temperatūrā, saules stariem neaizsniedzamā vietā. Ja šokolādes trifeles ir pašpagatavotas, izmantojot svaigo krēmu, tās jāuzglabā ledusskapī, ievietojot noslēgtā traukā.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

Kakao pulveris: Piemērotākā uzglabāšanas vieta būs tumšs skapis un istabas temperatūra. Kakao pulveris jāglabā noslēgtā traukā. Nekādā gadījumā neievieto to ledusskapī, citādi tas sabojāsies.

Cik ilgs ir šokolādes derīguma termiņš?

Tumšā šokolāde: Divi gadi.

Piena un baltā šokolāde: Viens gads.

Šokolādes čipsi: Divi gadi.

Veikalā iegādātas šokolādes trifeles: Jāvadās pēc uz iepakojuma norādītā termiņa.

Pašpagatavotas šokolādes trifeles: Trīs dienas, uzglabājot ledusskapī.

Kakao pulveris: Divi gadi.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment