UZMANĪBU! Arī tu vari pazaudēt spēju staigāt, ja neņemsi vērā šos padomus

Kādas, 35 gadus vecas, sievietes džinsus nācās sagriezts, jo citādākā veidā viņa vairs nespēja tikt no tiem ārā. Viņa bija pavadījusi vairākas stundas ik pa laikam pietupstoties, lai no apakšējiem plauktiņiem paņemtu dažādus priekšmetus. Priekšmetu pārvietošana bija nepieciešama pārcelšanās nolūkos.

Pienākot vakaram, viņai likās, ka viņas pēda kļūst arvien nejūtīgākas un viņa piedzīvoja problēmas ar staigāšanu. Mediķi uzskata, ka sievietei radās, tā saucamais, “nodalījumu sindroms”. Tas ir sindroms, kurš attīstās tad, kad ir paaugstināts spiediens kādā no ķermeņa daļām, kad tam vairs nav vietas, kur izplesties.

Šaurie džinsi neļāva ķermeņa daļām izplesties, tāpēc viņa kājas kļuva nejūtīgas. Sindroms var radīt smagas sekas, kas tiek radītas no ķermeņa piepampšanas. Konkrētā sieviete, zaudējot pēdu jutīgumu, pakrita un vairs nespēja piecelties, tad tā viņa pavadīja pāris stundas uz zemes.

Sievietes kājas bija pietūkušas, bet pēdām bija pietiekami laba apasiņošana. Tomēr, tas nenodrošināja kāju kustību, jo viņas muskuļi bija kļuvuši pārāk vārgi. Viņai tika nodrošināta atveseļošanās un pēc 4 dienām bija spējīga patstāvīgi staigāt.

Avots: bbc.com

COMMENTS

Leave a Comment