Uzzini, kāpēc vērts ēst vairāk gurķu!

gurki

Kas gan labs var būt gurķos, ja tajos, kā zināms, 95% ir ūdens. Varbūt nemaz nav vērts tos tik bieži lietot uzturā, kā esam raduši darīt?

Protams, ir vērts, jo arī gurķiem, neraugoties uz lielo ūdens saturu, piemīt teicamas dziednieciskas īpašības. Gurķa šķiedrvielām ir svarīga nozīme zarnu trakta darbības regulēšanā.

Dārzenis ir teicams nomierinošs, vēdera izeju mīkstinošs, žulti un urīnu dzenošs līdzeklis.

Gurķi pozitīvi ietekmē sirds, aknu un nieru darbību. Vēl tautas dziednieki jau sen kā ievērojuši, ka tiem, kas uzturā lieto gurķus, praktiski nav nekādu problēmu ar vairogdziedzeri.

Lasi vēl: Vecmāmiņas recepte: gardi mazsālītie gurķīši

Savukārt gurķu sula ir ļoti veselīga pret locītavu kaitēm, podagru, tūsku, sirdsslimību izraisītiem pietūkumiem, tai piemīt pretmikrobu iedarbība. Ar sulu ārstē zobus, smaganas, sastrutojušas brūces un čūlas. Tā veicina nierakmeņu un urīnskābes kristālu izšķīšanu organismā, podagras izraisīto uztūkumu uzsūkšanos, bremzē aterosklerozes veidošanos.

Gurķu sula palīdz izšķīdināt arī daudzus organismā uzkrātos toksīnus. Sajauktu ar medu, to lieto pret saaukstēšanos un klepu. Gurķu sula un mizu uzlējums ir lielisks kosmētisks līdzeklis, kas atsvaidzina sejas ādu.

Leave a Comment