Vecmāmiņas recepte: gardi mazsālītie gurķīši

Mazsālīti gurķīši pēc manas vecmāmiņas receptes. Tā ir lieliska uzkoda, kas spēj papildināt jebkuru karsto ēdienu. Pēc šīs vecmāmiņas receptes es gurķus sālu jau vairākus gadus.

Tie vienmēr sanāk kraukšķīgi, aromātiski, mazsālīti, un gatavi lietošanai jau pēc diennakts, bet pagatavot tos var ļoti, ļoti vienkārši.

SASTĀVDAĻAS

Gurķi – 1,8 kg
Dilles – 3 saišķīši
Ķiploki – 9 daiviņas
Sāls – 4 ēdamkarotes
Ūdens – 2 litri
Jāņogu lapas – 6 gab.
Pipari (ne malti) – 8-10 gabali
Krustnagliņas – 4 gab.

KĀ PAGATAVOT

Burkas apakšā liekam zaļumus, ķiplokus. Gurķus nomazgājam, nosusinam un izkārtojam pa burciņām.

Lasi vēl: Sinepēs un ķiplokos marinēti gurķi. Pikanta receptīte!

Aplejam ar vārošu sālījumu, uzliekam vākus. Atstājam nostāvēties uz 24 stundām. Gurķi ir gatavi.

Pagatavošanas sīkumus un detaļas jūs varat paskatīties manā īsajā video zemāk.

Labu apetīti!

Avots: vrutmilife.com


 

Līdzīgi raksti

  • loading...
  • Nav komentāru

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Vairāk par sīkdatnēm

    Kas ir sīkdatnes? Sīkdatne ir neliels teksta fails, ko tīmekļa vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Tā vietnei palīdz atcerēties jūsu pieteikumvārdu un/vai iestatījumus (piemēram, valodu, fontu izmēru u.c. attēlošanas iestatījumus), ar kādiem esat izvēlējies vietni skatīt, lai katru reizi jums tie nebūtu jānorāda no jauna.

    Close