Vecmāmiņas recepte: gardi mazsālītie gurķīši

Mazsālīti gurķīši pēc manas vecmāmiņas receptes. Tā ir lieliska uzkoda, kas spēj papildināt jebkuru karsto ēdienu. Pēc šīs vecmāmiņas receptes es gurķus sālu jau vairākus gadus.

Tie vienmēr sanāk kraukšķīgi, aromātiski, mazsālīti, un gatavi lietošanai jau pēc diennakts, bet pagatavot tos var ļoti, ļoti vienkārši.

SASTĀVDAĻAS

Gurķi – 1,8 kg
Dilles – 3 saišķīši
Ķiploki – 9 daiviņas
Sāls – 4 ēdamkarotes
Ūdens – 2 litri
Jāņogu lapas – 6 gab.
Pipari (ne malti) – 8-10 gabali
Krustnagliņas – 4 gab.

KĀ PAGATAVOT

Burkas apakšā liekam zaļumus, ķiplokus. Gurķus nomazgājam, nosusinam un izkārtojam pa burciņām.

Lasi vēl: Sinepēs un ķiplokos marinēti gurķi. Pikanta receptīte!

Aplejam ar vārošu sālījumu, uzliekam vākus. Atstājam nostāvēties uz 24 stundām. Gurķi ir gatavi.

Pagatavošanas sīkumus un detaļas jūs varat paskatīties manā īsajā video zemāk.

Labu apetīti!

Avots: vrutmilife.com

Leave a Comment