Uzzini, kas ir nepieciešams, lai jūsu laulība patiešām izdotos!

Pētījumā pierādīts, ka laimes pamatā ir dzīvesbiedra garais augums.

Pētnieki atklājuši, ka, jo lielāka augumu atšķirība, jo laimīgākas pāra attiecības, taču gadu gaitā šī saistība kļūst vājāka.

“Lai arī iepriekš bija pierādīts, ka sievietes labprātāk izvēlas garāka auguma vīriešus, lai radītu pēcnācējus, pirms tam nebija zināms, ka garāks vīrs padara sievieti laimīgāku,” stāsta Konkukas universitātes pētnieks Kitae Sohns.

Viņš atklāj, ka saistība starp augumu atšķirību un laimi pamazām kļūst vājāka un pēc 18 gadiem, kas pavadīti laulībā, tā pazūd pavisam.

Neskatoties uz to, ilgais efekta izzušanas process norāda, ka vīrieša garums ietekmē sievietes domāšanu.

Dr. Sohna pētījuma aptaujā piedalījās 7 850 sieviešu, un rezultāti tika apkopoti ilgā laika periodā. Viņš norāda, ka saistībai starp vīra augumu un sievas laimi var būt dažādi iemesli.

“Viens no tiem ir auguma patiesā vērtība – sievietēm vienkārši patīk gara auguma vīrieši, un nav zināms, kāpēc tā.

Tas ir līdzīgi kā tad, kad cilvēki izvēlas taukainus, sāļus vai saldus ēdienus, nezinot iemeslu – šādi ēdieni agrāk bija svarīgi, lai izdzīvotu, taču līdz ar cilvēku evolūciju, to palika arvien mazāk. Agrāk šādi ēdieni uzlaboja reproduktīvo atbilstību.

Līdzīgi notiek arī šajā gadījumā – sievietes izvēlas gara auguma vīriešus, jo tādā veidā tiek uzlabota reproduktīvā atbilstība.”

Dr. Sohns piedāvā vairākus scenārijus tam, kāpēc auguma garums laika gaitā zaudē savu ietekmi.

Piemēram, sieva varētu pierast pie šāda auguma, un tas ir līdzīgi kā ar fizisku pievilcību un spēku.

Vai arī  viņa varētu zaudēt kādas no savām īpašībām, kas ļāva apprecēties ar vīru. Piemēram, viņa vairs nav tik skaista kā agrāk, un tas liek justies nelaimīgai un tieši vai netieši maina vīra rīcību, piemēram, viņš vairs neizrāda tādu pieķeršanos kā kādreiz, bet vairāk sāk skatīties uz citām sievietēm un mazāk rūpējas par bērniem.

Sievietes dod priekšroku gariem vīriešiem, jo viņus uzskata par fiziski spēcīgākiem. “Dabiski, ka viņas būs laimīgākas, ja ir dabūjušas to, ko vēlas,” uzskata Dr. Sohns.

“Gluži kā ar citām kārotām lietām, prieks par tām pamazām izgaist. Pārsteidzoši, ka šajā gadījumā vajadzīgi veseli 18 gadi.”

Avots: www.dailymail.co.uk

Leave a Comment