Uzzini veidus, kā padarīt zobus baltākus un veidus, kurus labāk nemaz nemēģināt

7. Mutes skalojamais līdzeklis

Šis līdzeklis nenoņems pigmentējošās nogulsnes, tomēr ieteicams to izmantot, lai samazinātu baktēriju daudzumu mutes dobumā. Vislabāk izvēlēties mutes skalojamo līdzekli bez krāsas un bez alkohola, jo tas sausina muti, liekot tur veidoties jauniem nogulsnējumiem.

6. Balinošie flomāsteri un geli

Ja vien līdzeklis satur peroksīdu, tas balinās tavus zobus – bet tev jāzina, ka balinošie flomāsteri un geli ir visneefektīvakie balināšanas līdzekļi. Balinošu efektu izraisa peroksīda ilgstoša saskarsme ar zobiem. Ja saskarsme nenotiek vismaz 15-30 minūtes, tas šis līdzeklis ir bezjēdzīgs.

5. Balinoša zobu pasta

Dažas balinošās zobu pastas palīdz atbrīvoties no pigmentācijas, tomēr zobu pastas iedarbība ir atkarīga no tās sastāva. Jāņem vēra, ka balinošais efekts nebūs ilglaicīgs. Zobārsti iesaka lietot zobu pastas ar kaolīna māliem, kas ir pietiekoši abrazīva sastāvdaļa, lai noņemtu pigmentējošos aplikumus no zobiem. Vēl labāka izvēle ir aktīvo vielu caplrox saturošas zobu pastas, kuras lieliski noņem aplikumus pat no smēķētāju zobiem.

4. Balinošās plāksnītes

Īpaši efektīvas ir Crest 3D Whitestrips zobu balināšanas plāksnītes, kuras spēs noņemt pat gadiem ilgi uzkrājušos aplikumu. Viss, kas tev jādara, ir katru dienu vismaz uz 30 minūtēm jāuzklāj plāksnītes uz zobiem. Plāksnītes balina zobus, jo tās satur ūdeņraža pārskābi, kas tiek novietota tieši uz zobu emaljas. Vienīgā neparocīgā īpašība ir tā, ka plāksnītes domātas tikai 6-8 priekšējo zobu balināšanai.

3. Zobu balināšanas iekārtas

Šīs iekārtas ir salīdzinoši dārgas, toties to izmantošana ir vienīgais veids, kā mājas apstākļos atbrīvoties no zobu pigmentācijas. Zobu balināšanas iekārtas izmanto gaismas tehnoloģiju kombinācijā ar balinošu gelu, lai padarītu zobus pat par 5 toņiem baltākus tik vien kā 5 dienu laikā. Peroksīda saturs iekārtās un gelos ir zemāks kā pie zobārsta veiktā balināšanā, tādēļ rezultāti nebūs tik iespaidīgi.

2. Zobu balināšana ar lāzeru

Šīs procedūras laikā tiek izmantota divu slāņu tehnoloģija, kas atver poras un ļauj peroksīdam iedarboties daudz dziļāk. Šī procedūra ieteicama tiem, kuriem nav nepieciešams atbrīvoties no pārāk liela aplikuma daudzuma uz zobiem. Procedūra izmaksā aptuveni 100 eiro un zobārsts var līdzņemšanai izsniegt speciālus trauciņus, kas piepildīti ar peroksīda gelu, lai saglabātu balinošo efektu.

1. Zobu balināšana ar LED tehnoloģijām

Šī procedūra nebūt nav lēta, bet tā ir ļoti efektīva. Tā izmaksā aptuveni 500 eiro, notiek aptuveni 45 minūtes un izbalina zobus pat par 8 toņiem. Lai balinātu zobus, tiek izmantota LED gaismas tehnoloģija. Labās ziņas ir tās, ka procedūra ir jāatkārto tik vien kā reizi 1-5 gadu laikā, atkarībā no ēšanas un smēķēšanas ieradumiem.

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment