Vācijā autovadītājam tika piespriests divu gadu cietumsods par bīstamu apdzīšanu

Pārāk stingri vai tā tam vajadzētu būt?

Pēc tam, kad Vācijas tiesa kravas automašīnas vadītājam par bīstamu apdzīšanu piesprieda reālu cietumsodu, šoferi uz Vācijas ceļiem noteikti izturēsies piesardzīgāk.

Šis incidents notika Bavārijā vēl pagājušā gada janvārī. Apdzīšanas manevra aculiecinieks notikuma video ievietoja tīklā, un Pol***ja nekavējoties par to sāka interesēties.

Lasi arī: Kāda vīrieša patiesība: es nepalīdzu sievai un pat negrasos to darīt

Video redzams, kā kravas automašīnas vadītājs veic bīstamu apdzīšanu posmā, kur ceļš ir ļoti slikti pārredzams un apdzīšana ir stingri aizliegta. Tajā pašā laikā pa pretimbraucošo joslu brauca pasažieru autobuss, un aiz tā pārvietojas automašīnas. Tādējādi divās ceļa joslās vienlaicīgi atradās trīs transporta līdzekļi, kuri nesadūrās tikai pateicoties brīnumam.

Eksperti atklāja, ka tajā laikā attālums starp transportlīdzekļiem nebija lielāks par 30–40 centimetriem.

Kad likumsargi iepazinās ar video sociālajā tīklā Facebook, viņi nekavējoties ievietoja likumpārkāpēju meklējamo sarakstā. Viņš tika atrasts diezgan ātri, un tas izrādījās čehs. Vīrietis tika arestēts un apsūdzēts Slep**vības mēģinājumā.

Prokuratūra uzstāja uz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, bet aizstāvība pieprasīja atlikt sodu. Rezultātā tiesa vīrietim piesprieda 2 gadu un 3 mēnešu cietumsodu un aizliedza viņam turpmākos 4 gadus vadīt automašīnu.

 

Lūk VIDEO:

 

Leave a Comment