Vai jūs ko šādu iedomātos? Kolosāla ideja savam mazdārziņam vertikālā veidā.

Cik lieliski ir, ja tev ir pašam savs dārziņš ar dažādiem salātiem un garšaugiem. Un vēljovairāk, ja tas atrodas tepat pie mājas. Un ir labi zināt, ka tas viss ir ekoloģiski tīrs un veselīgs. Bet ko darīt, ja to audzēšanai jums tik tiešām nav daudz vietas?

Gribam jums ieteikt kādu ļoti lielisku ideju, ko ir sniedzis kāds vīrietis vārdā Džils Redvuds, kuram bija šāda situācija jau 30.gadus ,  nebijis vietas kur visu stādīt.

Un viņš izdomāja šo lielisko vertikālo dārziņu no plastmasas pudelēm. Vīrietis izmanto kāda botāniķa izdomātu shēmu.

Kas ir nepieciešams, lai to visu uztaisītu?

Pirmām kārtām ir jābūt apņēmībai ko tādu darīt. Un vēl ir nepieciešamas parastās 1,5L plastmasas pudeles.  Tā vietā , lai vienkārši izmestu šīs pudeles tu vari tās izmantos ļoti lietderīgi. Lai varētu sataisīt šo vertikālo  dārziņu seko instrukcijai…

Tev vajadzēs: 7 plastmasas pudeles 1,5L tilpuma, šķēres, kautkas ar ko sasiet vai nostiept to visu, urbis pudeļu korķīšiem.

  1. Apgriez pirmās pudeles apakšu. No augšas un apakšas izveido divus caurumus tā, lai tie būt viens otram pret. Piestiprini apgraizīto pudeli pie žoga ar korķi uz eju. Piepildi to ar auglīgu augsni.
  2. To pašu dariet arī ar otru pudeli un pēctam lieciet to pirmajā pudelē arī ar korķi lejā. Piestipriniet to pie sētas. Tas pats jāturpina arī ar turpmākajām 3 pudelēm. Vārdu sakot ir jāsanāk tādai kā piramīdai no pudelēm.
  3. Sesto pudeli ir jāapgriež līdz pusei un ne ar ko nav jāpilda. Tā kalpos kā piltuve. Un ar 7 apgriezto pudeli lejiet ūdeni.
  4. Sistēma gatava! Taču neaizmirstam pudelēm izveidot tādus kā iegriezumus, lai pa tiem augtu mūsu stādītie salāti vai garšaugi. Tajos caurumos jādēsta sēklņas un jāgaida , kas augs.

avots

 

Leave a Comment