Vai šīs ir lielākās pēdas pasaulē? Iepazīsties ar vīrieti, kuram ir ļoti reta Sli**ba!

26 gadus vecajam vīrietim konstatēts Proteja sindroms, kas licis viņa pēdām palielināties vairāk nekā divas reizes.

Šī Sli**ba liek pāraugt kauliem, ādai un audiem un tā ir bijusi tikai ļoti mazam skaitam cilvēku visā pasaulē.

Jeffrey-Ortega (5)

Sli**ba ir ietekmējusi Džefrija rokas, gurnus un kājas – viņš uzskata, ka viņa kreisās kājas amputācija palīdzēs atbrīvoties no sāpēm un apstādinās pēdas augšanu.

Džefrijs cieš no Proteja sindroma jau kopš pāris mēnešu vecuma. Viņš pastāstīja: “Mana māte ievēroja, ka man deviņu mēnešu vecumā bija uzpampis rādītājpirksts.”

Jeffrey-Ortega (3)

“Viņa domāja, ka mani sakodis ods un mēģināja no uztūkuma atbrīvoties, izmantojot vecmāmiņu metodes, bet tās nedarbojās.”

“Kad biju vienu gadu vecs, mans tēvs ievēroja, ka viena mana kāja ir garāka nekā otra.”

Jau 11 gadu vecumā Džefrijs pārstāja nēsāt normālus apavus, viņam tika izgatavoti īpaši apavi un zeķes, dažkārt viņš staigāja bez apaviem. 2005. gadā Nacionālais Vese***as institūts uzdāvināja Džefrijam pāri Crocs apavu. Viņi uzskatīja, ka ar tiem viņš jutīsies visērtāk.

Jeffrey-Ortega (4)

Nacionālā Vese***as institūta darbinieki piekrita ārstēt Džefriju, ja viņš ļaus sevi izmeklēt Proteja sindroma pētniecības nolūkiem.

“Man ir grūti noskatīties, ka manas ģimenes locekļi tik viegli atrod sev apavus. Lai es to izdarītu, man jāsauc palīgā veikala menedžeri,” atklāj Džefrijs.

Jeffrey-Ortega (2)

“Viņi vienmēr man atbild, lai pamēģinu interneta veikalus – bet tas nelīdz.”

Pēc 11 nesekmīgiem mēģinājumiem ārstēt pēdas ar operācijas palīdzību, Džefrijs nolēmis, ka vislabāk būtu veikt amputāciju.

Ār*ti ir piekrituši veikt pēdu amputāciju, ja Džefrijs samaksās par operāciju. Operācija maksā 36 tūkstošus eiro – šajā summā iekļautas ķirurģiskās iejaukšanās izmaksas, protēzes un fizioterapija, lai viņš iemācītos atkal staigāt.

*** EXCLUSIVE - VIDEO AVAILABLE ***   BETHESDA, MARYLAND - FEBRUARY 2001: Jeffrey Ortega on a visit to the National Institute of Health in Bethesda, Maryland in February 2001.   DESPERATE Jeffrey Ortega wants his size 16 foot amputated after it swelled due to a genetic condition. Both of the 26-year-old’s feet are twice the normal size and he lives in constant pain. Jeffrey was born with Proteus Syndrome, a rare condition that causes bones, skin and tissue overgrowth, and affects just a handful of people worldwide. Proteus has affected Jeffrey’s hands, hips, and legs - and he believes amputation of his left foot will relieve his pain and stop the growth.   PHOTOGRAPH BY Barcroft USA  UK Office, London. T +44 845 370 2233 W www.barcroftmedia.com  USA Office, New York City. T +1 212 796 2458 W www.barcroftusa.com  Indian Office, Delhi. T +91 11 4053 2429 W www.barcroftindia.com

Džefrijs vēl nav ieguvis nepieciešamo finansējumu amputācijai, bet viņš ir pārliecināts, ka pēc operācijas viņa dzīves kvalitāte krietni uzlabosies.

Avots: www.mirror.co.uk

Leave a Comment