Vai tiešām Kariņš paziņo, ka ir jāatceļ VISI ierobežojumi? Skaties!

Epidemiologu iepriekš izteiktās prognozes par lielo hospitalizēto Co**d-19 pacientu skaitu izrādījušās neprecīzas, tādējādi valdībai, iespējams, būtu ātrāk jālemj par esošajai epidemioloģiskajai situācijai neatbilstošu ierobežojumu atcelšanu, otrdien, 8. februārī, valdības sēde atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Ministru kabineta sēdes laikā Kariņš izvērsa diskusiju par epidemiologu pirms pāris mēnešiem izteiktajām prognozēm, kas liecināja, ka hospitalizēto Co**d-19 pacientu skaits februāra vidū varētu sasniegt 5000-6000. Premjers piebilda, ka, pēc Vese***as ministrijas aktuālajiem datiem, šīs prognozes nav piepildījušās.

Premjers norādīja, ka Co**d-19 delta variantā hospitalizēto cilvēku skaits sasniedza 1600, turpretī Co**d-19 omikrona variants nav radījis tik lielu slodzi Slim**cām. Ņemot to vērā, iespējams, būtu radikāli jāpārskata valdība pieeja ierobežoju piemērošanā, piebilda Ministru prezidents, raksta delfi.lv

Lasi vēl: Dumpis paziņo ko ļoti svarīgu par omikrona paveidu: ”Tas ir neatgriezeniski!”

“Pirms diviem mēnešiem valdībā prezentētās prognozes ir absolūti neprecīzas. Tā nav kritika par analīzi, bet mums ir jāpieņem lēmumi, kas balstīti analīzē un datos,” uzsvēra Kariņš, piebilstot, ka būtu nepieciešami jauni dati par prognozēto Slim**cu noslodzi.

Vese***as ministrs Daniels Pavļuts gan piebilda, ka zinātnieku Aigara Langina un Ņikitas Trojanska prognozes par inficēto skaitu bija ļoti precīzas. Tāpat ministrs norādīja, ka šo abu ekspertu pakalpojumus izmanto Valsts kanceleja, tāpēc tai arī būtu jāaktualizē jautājums par jaunu prognožu nepieciešamību.

Lūk, ko par šo saka Pavļuts – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment