Vai tiešām sievietes agrāk visu paspēja, bet tagad netiek galā pat ar ikdienu: pārdomas par pagātni un tagadni

Bērnam veiksmīga mamma nozīmē parastu ikdienu, neko īpašu. Mamma vienmēr palīdzēs, dos padomu, pietiekami pabaros un izmazgās drēbes. Mamma daudz nelamāsies par nedarbiem, par kuriem viņa vienmēr kaut kā zina. Netiesās. Bet kā viņa to dara? Vai tiešām viņa visu diennakti dara tīru, gatavo, mazgā, gludina un seko līdzi tam, kas notiek viņas bērnu dzīvē? Un vairumā gadījumu atbilde būs acīmredzama: jā, jā un vēlreiz jā.

Bet vai šī pieeja ir godīga pret sievieti? Galu galā pastāvīgi mājas darbi un tāda paša mājas komforta radīšana ir nekas vairāk kā brīva verdzība. Kamēr vīrietis pārnāk no darba un pēc smagas dienas dodas pelnītā atpūtā, sieviete ir aizņemta ar mājsaimniecības darbiem: ēst gatavošanu, bērnu pieskatīšanu. Kad vīrietis strādā un pelna naudu, arī sieviete nesēž dīkā. Vismaz tā tas bija agrāk. Mūsu vecāki. Interesanti, vai šī shēma ir piedzīvojusi kādas izmaiņas mūsdienu pasaulē?

VEIKSMĪGA MAMMA

Sociālais jautājums

Šodien ir pienācis vēlo laulību laiki. Sieviete var apprecēties, kad vien vēlas, un neviens viņai mugurā nebāzīs ar pirkstu. Turklāt šķiršanās zīmogu skaits pasē arī nespēlē īpašu lomu. Es meklēju sevi. Bija daži necienīgi vīrieši. Es biju jauns un nesapratu, ko daru. Un tas arī viss, bez nosodījuma, turklāt: mūsu laikos sieviete tiks atbalstīta burtiski jebkuros apstākļos. Jo šobrīd viņa nevienam nav parādā.

Lasi arī: 8 visbīstamākās dienas 2024. gada aprīlī: šajās dienās dzīve var saiet šķērsām!

Taču agrāk laulības jautājums bija pavisam cits. Lielākā daļa cilvēku apprecējās 20 gadu vecumā vai dod vai paņem apmēram trīs gadus. Tas bija veids, kā tas tika darīts, un tas notika pilsētās. Nav ko teikt par ciema laulībām, kad kāzas notika burtiski pēc skolas. Tajā pašā laikā par jūtām nevarēja būt ne runas. Sievietēm vai, pareizāk sakot, meitenēm bija jāiet pa eju kopējā sabiedrības un vecāku spiediena dēļ. Pat darbavietā šis kārotais zīmogs bija vajadzīgs. Tas bija tik pieņemts, un neko nevarēja darīt.

Pie kā tas noveda? Jaunās sievietes neveidotā psihe bija pakļauta lielam skaitam izraisītāju. Un galu galā viņa tiem pielāgojās. Lai gan nekā laba tajā nebija. Vīrs varēja dzert, trakot, pat sist. Un pamazām, pamazām sieviete pierada. Cik laulību bija, kad visi zināja, ka Tā un tā Takajatovnas vīrs ir pilnīgs dzērājs? Bet viņa viņu nepamet. Vai arī viņš viņu sit un ne par ko neuzskata? Bet joprojām nav šķiršanās. Laulības šķiršanu toreiz neviens negaidīja. Un pēc kāda laika sievietei pat varēja attīstīties Stokholmas sindroms. Un tagad viņas vīrs vairs nav staigājošs nelietis, bet gan partijas dzīve. Viņš ir labs puisis, un viņa biedri viņu ļoti ciena.

Turpinājums nākošajā lapā….

Leave a Comment