Vai var atstāt dārzā nokritušos augļus, ja nevēlaties mocīties?

Komposta bedres organizēšana

Komposta nobriešana prasīs aptuveni 3-4 mēnešus. Lai process būtu veiksmīgs, sagatavojiet plastmasas vai koka trauku dabiskajam mēslojumam. Turklāt kaut kur dārza galā var izrakt parastu bedri un tur ierīkot komposta krātuvi. Šādas bedres vai konteinera apakšā ir jāieklāj zaru un salmu slānis.

Jums nevajadzētu ierobežot kompostu tikai ar āboliem. Savāciet arī kritušos bumbierus, lapas, galotnes un zāli. Kopumā viss, kas var pūt un pēc tam apaugļot zemi. Augļi vai dārzeņi, kas nonāks kompostā, ir jāsasmalcina. Sajauciet kompostu, pārklājiet to ar augsni un pārklājiet ar plēvi.

Lai komposts pareizi nobriest, tas periodiski jālaista un jāmaisa. Ja vēlas, vasarnieki kompostam pievieno īpašas vielas, kas paātrina tā sagatavošanu. Detalizētus padomus par šādiem produktiem varat saņemt dārzkopības veikalos.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Ko darīt ar nokritušiem āboliem dārzā

Tiem, kas nevēlas mocīties ar kompostu, ābolus var pārvērst arī par mēslojumu. Bet vienkāršākā veidā. Piemēram, savāc un sašķiro kritušos ābolus un sagriež tos mazākos gabaliņos. Pēc tam tos var aprakt ap katru koku, kas nes augļus jūsu dārzā.

Izmantojot to pašu principu, ābolus var likt nākamajās dārzeņu dobēs. Paredzētajā vietā dārzeņu stādīšanai ir jāizveido sekla tranšeja. Aizpildiet šādas tranšejas dibenu ar ābolu gabaliņiem un pievienojiet nedaudz mēslojuma uz kūtsmēsliem. Piepildiet izrakto tuneli tā, lai veidojas kalniņš.

Kā jūs savā dārzā izmantojat kritušos ābolus? Dalieties ar noderīgiem padomiem no savas dzīves. Ja organizējat arī komposta bedri, tad kā tieši? Kā atbrīvoties no ābolu pārpalikumiem, ja jums nav nepieciešams komposts? Būs ļoti interesanti un noderīgi izlasīt pieredzējušu dārznieku padomus.

Leave a Comment