Vai var atstāt dārzā nokritušos augļus, ja nevēlaties mocīties?

Ko darīt labam saimniekam ar kritušajiem āboliem ? Raža tika novākta, ievārījums gatavots, visi draugi un paziņas tika cienāti ar āboliem. Bet kur likt pāri palikušās ābolu dāvanas? Vienkārši atstāt tos pūt zemē blakus kokam nav vēlams. Mēs iesakām noderīgu risinājumu tiem, kam patiešām rūp savs dārzs.

Ko darīt ar kritušajiem āboliem

Vispirms apspriedīsim, kur vēl varat likt labus ābolus. Piemēram, daži dārznieki var salikt dārzeņus maisos un pakārt tos pie žoga. Pietiek kaut kur tuvumā atstāt zīmi: “Raža izrādījās dāsna. Ja vajag ābolus, lūdzu, paņemiet maisiņu. Tas ir bez maksas. ” Cilvēki, kuriem šādas akcijas patiešām ir vajadzīgas, būs ļoti pateicīgi.

Lai gan ābolus var arī pārdot. Bet, lai to izdarītu, jums jāatrod savākšanas punkts un jāpārbauda cena. Ja raža izrādīsies ārkārtīgi veiksmīga, varēsiet vienoties par pienācīgu summu. Turklāt ābolus var izbarot mājdzīvniekiem. Piemēram, govis, cūkas vai zirgi. Pajautājiet, vai kādam zoodārzam nav vajadzīga tik noderīga palīdzība svaigu ābolu veidā?

Slikts variants

Skaidrs, ka ne visi kokā palikušie āboli būs kvalitatīvi. Tie nokrīt zemē un sāk pūt, trieciena rezultātā sašķist, un tos sabojā parazīti. Vispār šādu augli vairs nevar piedāvāt ne cilvēkiem, ne dzīvniekiem. Bet jums nav jāmet šādu ābolu kalni atkritumu kaudzē. Pārvērtiet tos noderīgā kompostā .

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Tomēr ir svarīgi saprast, ka slima koka augļus nav ieteicams kompostēt. Šāds nepārdomāts lēmums riskē ar to, ka patogēnās baktērijas var inficēt tos augus, kurus komposts mēslo. Pārliecinieties, ka kompostam paredzētie augļi neapdraud turpmāko ražu.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment