Vai zini, kādēļ iemīlējies savā partnerī? 6 iemesli, kāpēc jūs esat kopā

1. Jūs esat ļoti, ļoti līdzīgi

Gadu desmitiem ilgi pētījumi ir pierādījuši, ka pieņēmums „pretpoli pievelkas” nav patiess. Partneri, kas ir līdzīgi daudz un dažādos veidos, daudz ticamāk ir apveltīti ar līdzīgu dzīves redzējumu, kas padara kopdzīvi vieglāku. Līdzīgi partneri labāk saprot viens otru un spēj kopīgi iet uz vieniem un tiem pašiem mērķiem.

2. Tu esi līdzīgs kādam no viņa vecākiem

Pētījumi ir pierādījuši, ka mēs meklējam savu otro pusīti, kas ir līdzīga mūsu vecākiem, tas ir, meitenes meklē puišus, kas gan vizuāli, gan raksturā un rīcībā atgādina viņu tēvus. Un puiši meklē meitenes, kas ir līdzīgas viņu mātēm. Pētījums Svētā Andreja Universitāte Anglijā pierādīja pat to, ka mūsu partnera izvēli ietekmē tas, cik veci bija mūsu vecāki laikā, kad mēs bijām bērni. Pētījums pierādīja, ka sievietes, kas bija piedzimušas vecākiem ap 30 gadiem, meklējot partneri, nejuta simpātijas pret jauniem puišiem (zem 30 gadiem). Sievietes, kuru vecāki bija jauni, izjuta simpātijas pret jaunākiem vīriešiem. Vīriešu izvēli noteici mātes vecums, bet tikai ilgtermiņa attiecībām.

3. Tu smaržo „pareizi”

Dienvidu Kalifornijas Universitātes pētījumā tika novērtos, ka sievietes mēnešreižu laikā „priekšroku deva” vīriešiem ar augstāku testosterona līmeni – šāds novērojums pierādīja hormonu instinktus, kas piemīt dzīvniekiem.

4. Tavas rokas ir brīvas un torss – atklāts 

Ķermeņa valodas eksperti piekrīt apgalvojumam, ka ķermeņa valoda izsaka vairāk nekā vārdi. Rokas kabatās un savilkti pleci norāda, ka tu neesi ieinteresēts otrā personā. Bet, ja tavas rokas ir brīvas un tu stāvi stalti un atvērti, tas norāda, ka tu esi pieejams attiecībām vai komunikācijai ar otru personu.

5. Tev ir augstāka/zemāka balss intonācija

Balss ir tavas intereses signāls. Sieviešu balsis kļūst dobjākas, kas viņas izjūt patiku pret kādu, bet vīriešu – spalgākas.

6. Jūs skatāties viens otram acīs ilgāk par 2 minūtēm

Masačūsetas Universitātes psiholoģe Džoana Kellermane veica eksperimentu ar 72 nepazīstamiem jauniešiem, liekot tiem sadalītos pāros. Cilvēki pāros skatījās viens otram acīs 2 minūtes. Jaunieši vēlāk ziņoja, ka izjutuši pieaugošas patikas sajūtas pret pretī esošo personu. Pētījums norāda, ka ilgi saskatīšanās brīži spēj satuvināt cilvēkus.

Avots:

zvaigžņu tulks

Leave a Comment