Vairāk nekā 100 eiro – summa, ko šogad plāno tērēt skolai un bērnudārzam

Šogad 20% iedzīvotāju jeb vairums respondentu skolas un bērnudārza preču iegādei plāno tērēt vairāk nekā 100 eiro liecina “Maxima Latvija” veiktā aptauja. Par aptuveni 10% ir samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri iecerējuši iztērēt šim mērķim minimālu summu – līdz 20 eiro (tikai 5,5% respondentu). 19% respondentu nepieciešamo lietu iegādei plāno atvēlēt 41 līdz 60 eiro, savukārt 17% pirkumiem atvēlēs 81 līdz 100 eiro. Turklāt teju 80% iecerējuši apmeklēt vismaz trīs veikalus.

Vecāki atzīst, ka visu nepieciešamo skolas preču iegādei viņiem ir jādodas uz vairākiem veikaliem. Piecus vai vairāk veikalus plāno apmeklēt 36% aptaujāto, 11% iecerējuši doties uz četriem veikaliem, savukārt vēl trešdaļa jeb 31% iepirksies trīs veikalos un 16% – divos veikalos. Vienā veikalā visu skolai un bērnudārzam nepieciešamo plāno iegādāties tikai 3% iedzīvotāju.

“Lai atvieglotu ģimenēm saspringto gatavošanos skolai un bērnudārzam, jau augustā papildinājām mūsu preču sortimentu. Tajā ir plašs rakstāmpiederumu klāsts, papīra lietas, penāļi un skolas somas, bet arī apģērbi svētku reizēm un ikdienai, ērti trauki, kur iesaiņot pusdienas līdzņemšanai, un daudzas citas preces. Esam arī padomājuši par to, lai cenu jutīgajam pircējam būtu iespēja sapirkt visu skolai nepieciešamo, piedāvājot pilnu skolas komplektu – soma, apģērbs, kurpes par summu līdz 50 eiro,” stāsta “Maxima Latvija” iepirkumu departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

Aptauja parāda, ka gatavošanos skolai un bērnudārzam iedzīvotāji sāk laicīgi: 42% iepērkas vismaz mēnesi iepriekš un vēl 40% divas līdz trīs nedēļas pirms mācību gada sākuma. Pirkumus bērna sagatavošanai skolai un bērnudārzam uz pēdējo nedēļu atliek 13% aptaujāto, pēdējā dienā tos veic vien 1%, bet 4% dodas uz veikaliem vien tad, kad mācību gads jau ir sācies.

Vecāki atzīst, ka skolas preču izvēlē būtiska loma ir arī bērniem. Divas trešdaļas jeb 67% vecāku skolai un bērnu dārzam nepieciešamās lietas dodas pirkt kopā ar bērniem, viena trešdaļa tās iegādājas paši pēc nepieciešamo lietu saraksta, savukārt 10% ļauj vajadzīgās lietas izvēlēties bērniem.

Aptauja par gatavošanos skolai norisinājās “Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 18. līdz 23.augustam un tajā piedalījās 1872 respondenti.

Leave a Comment