Valmierā viesosies Lielbritānijas vēstnieks Latvijā un Lielbritānijas vēstniecības Aizsardzības atašejs

Otrdien, 10.aprīlī Valmierā viesosies Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons un Lielbritānijas vēstniecības Aizsardzības atašejs Gaisa spēku majors Marks Sapsfords. Vizītes laikā plānota tikšanās ar Valmieras pilsētas pašvaldības un Vidzemes Augstskolas vadību.

No pulksten 14.00 līdz 15.00 Vidzemes Augstskolā vēstnieks uzstāsies ar publisku lekciju: “Lielbritānija un Latvija vēsturiskā perspektīvā”. Tas būs vēstnieka personisks skatījums uz valstu attiecību vēsturi, balstīts uz viņa atradumiem arhīvos Lielbritānijā.

Mediju pārstāvji ir laipni aicināti apmeklēt lekciju, kā arī individuāli aprunāties ar vēstnieku pēc lekcijas. Lūgums iepriekš informēt, ja vēlaties individuālu sarunu ar vēstnieka kungu (rakstiet uz [email protected]).
Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons darbu Latvijā uzsāka 2017. gada 6. jūnijā.

Kīts Šenons ir dzimis Edinburgā Skotijā, studējis Sentendrūsas Universitātē (St. Andrews University), kur ieguvis maģistra grādu ar izcilību moderno laiku vēsturē un starptautiskajās attiecībās.

Darbu Britu Ārlietu dienestā Kīts Šenons uzsāka 1988. gadā. Pirms kļūšanas par vēstnieku Latvijā Kīts bija direktora vietnieks Lielbritānijas Ārlietu ministrijas Austrumeiropas un Centrālāzijas direktorātā, kur viņa pārziņā bija sadarbība ar Austrumu Partnerības valstīm (2014 – 2017). Pirms tam Kīts Šenons pildīja vēstnieka pienākumus Moldovā (2009 – 2013) un vēstnieka vietnieka pienākumus Lielbritānijas vēstniecībā Viļņā Lietuvā (2004-2008).

Diplomātiskās karjeras agrākajos posmos Kīts Šenons strādāja Lielbritānijas vēstniecībā Parīzē Francijā (1995 – 1999) un Maputo Mozambikā (1991 – 1994).

Leave a Comment