Valsts Pol***ja pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesos par tīšu dedzināšanu Talsu un Saldus novados

Pagājušā gada 16.decembrī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Saldus novadā, Kursīšu pagastā deg dzīvojamā māja. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā. Pēc pāris dienām Valsts Pol***ja uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja 1995.gadā dzimušu vīrieti un viņš tika atzīts par aizdomās turēto noziedzīga nodarījuma izdarīšanā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka naktī uz 16.decembri Kursīšu pagastā notika balle. Pasākuma laikā tika lietoti alkoholiskie dzērieni un kāds vīrietis, neapzinoties savu rīcību, apsmēja 1995.gadā dzimuša vīrieša dejotprasmi, kas vīrieti aizvainoja un sadusmoja. 1995.gadā dzimušais vīrietis, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē un dusmu vadīts, tīši aizdedzināja otra vīrieša dzīvojamo māju Kursīšu pagastā, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks. Ar savām darbībām 1995.gadā dzimušais vīrietis ir nodarījis mantisko kaitējumu aptuveni 2180 eiro apmērā.

Vīrietis savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzīst un jau iepriekš ir nonācis Pol***jas redzeslokā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Otra kriminālprocesa izmeklēšanu pabeidza Talsu iecirkņa KriminālPol***jas nodaļas amatpersonas, arī par tīšu dedzināšanu Talsu novadā, Launcienes pagastā. Pagājušā gada jūlijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Launcienes pagastā deg kāda īpašuma grīda.

Likumsargi par notikušo uzsāka kriminālprocesu, kurā noskaidrots, ka kāds vīrietis, būdams alkohola reibumā, tīši ar sērkociņiem aizdedzinājis virtuves telpā uz grīdas esošās plastmasas pudeles, izraisot ugunsgrēku, tādējādi radot 60 eiro lielus materiālos zaudējumus. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Valsts Pol***ja aizturēja 1973.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis Pol***jas redzeslokā un ticis sodīts. Vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Leave a Comment