Vecā grāmatā atradu recepti īstajai “Doktora” desai, un tagad tas ir viss, ko gatavoju

Doktora desas pagatavošanas process būs šāds:

1.Gaļu sagriež lielos kubiņos un izmaļ cauri gaļas mašīnai. Vispirms uz gaļasmašīnas vēlams izmantot lielāku restīti. Un pēc tam vairākas reizes izmaļ cauri smalkajai frakcijai. Tad maltā gaļa būs viendabīga, bez lieliem gabaliņiem.

2.Gatavai maltajai gaļai pievieno sāls un muskatrieksta maisījumu. Iecilā olu un pārlej ar aukstu pienu. Un mēs sākam rūpīgi sajaukt visu līdz gludai, vienmērīgai masai. Raugāmies, lai rokās maltā gaļa pārāk nesakarst. Ja jums ir virtuves kombains vai mikseris, labāk tos izmantot jaukšanai.

3.Gatavo malto gaļu sadaliet divās vienādās daļās.

4.Uz galda izklājam pārtikas plēvi un uzliekam vienu maltās gaļas daļu.

Lai Doktora desa izdotos, ir svarīgi stingri ievērot recepti

1.Izdaliet to vienmērīgi, veidojot desas klaipu. Cieši piespiediet plēvi, lai izspiestu visu gaisu no maltās gaļas. Klaipiņa izmērs un forma ir individuāla. Var pagatavot plānas desas vai biezas desiņas, vai vienu lielu desu.

2.Malto gaļu cieši ietin plēvē un plēves galus sasien pēc iespējas ciešāk.

3.Uzkarsē cepeškrāsni maksimāli līdz 80⁡ºС.

4.Ņemam lielu pannu, kurā varam viegli ievietot savu desas klaipu. Ielejiet tajā ūdeni un ielieciet cepeškrāsnī.

5.Kad ūdens pannā uzsilst līdz tādai pašai temperatūrai kā cepeškrāsnī, uzmanīgi ievietojiet desu ūdenī. Desu vajag ar kaut ko piespiest, lai tā pilnībā iegremdētos ūdenī.

6.Pannu ar desu liek cepeškrāsnī uz divām stundām. Lai pagatavotu desiņas, pietiek ar 40 minūtēm, bet desām – 1 stundu.

Galvenais solis mājās gatavotas vārītas desas pagatavošanā

Vissvarīgākais, gatavojot desu, ir pareizi un ātri to atdzesēt. Piepildiet bļodu vai izlietni ar ļoti aukstu ūdeni.

Gatavo desu izņem no krāsns un liek ūdenī. Šajā ūdenī tai vajadzētu pilnībā atdzist. Tas aizņem apmēram pusstundu.

Lasi vēl: Visi kaimiņi prasa šo recepti! Aprikožu ievārījums, gatavoju vasarā un baudu visu gadu

Pēc atdzesēšanas desa ir gatava lietošanai. Varat arī uzglabāt pārtikas plēvē.

Tiesa, tā derīguma termiņš nav tāds pats kā veikalā pirktajām. Vēlams to izlietot nedēļas laikā. Bet šādu desu nav ieteicams sasaldēt. Labāk ir gatavot mazās porcijās pēc saviem ieskatiem.

Šo Doktora desas recepti jau ir izmēģinājušas daudzas mājsaimnieces. Desa izrādās ļoti maiga un sulīga. To ir viegli sagriezt, un bērnus vienkārši iepriecinās ar garšu.

Pēc tam jūs vairs nevēlēsieties pirkt desu veikalā un vienmēr gatavosiet mājās.

Leave a Comment