Vecā grāmatā atradu recepti īstajai “Doktora” desai, un tagad tas ir viss, ko gatavoju

Ar visu desu sortimentu veikalos ir grūti atrast patiesi garšīgas un dabīgas desas. Vārīta desa vienmēr ir bijusi iemīļots pieaugušo un bērnu produkts.

Es atradu jums recepti Doktora desai. To ir viegli pagatavot mājās, un tās garša ir patiešām maiga un sulīga.

Gatavojot jebkuru ēdienu, vissvarīgākais posms ir gatavošanas posms. Vārītas desas gadījumā vissvarīgākais process būs gaļas nogatavināšana.

Pēc gaļas iegādes tā rūpīgi jānoskalo zem tekoša ūdens un jānosusina ar papīra dvieļiem. Pēc tam ievieto traukā ar vāku, vēlams stikla.

Vispirms ietiniet gaļu papīra dvieļos. Pietiek, lai vista atpūšas 1-2 dienas. Cūkgaļa un liellopu gaļa aizņem ilgāku laiku – apmēram trīs līdz piecas dienas.

Lasi vēl: Vārīt vai nevārīt? Kā pareizi sasaldēt tomātus vasarā, lai ziemā tie būtu tieši kā no dārza?

Ik pēc dažām dienām dvieļi ir jānomaina pret jauniem. Ja izlaidīsiet šo svarīgo procesu, desa izrādīsies vaļīga un neelastīga.

Šī Doktora desas recepte nevienu neatstās vienaldzīgu

Vienā Doktora desas porcijā ir 700 g cūkgaļas un 300 g liellopa gaļas vai 1 kg vistas. Gaļas proporcijas var izvēlēties atbilstoši savai gaumei un vēlmēm.

Papildus gaļai, lai pagatavotu mājas desu, jums būs nepieciešama 1 ola, 400 ml atdzesēta piena, 13 g galda sāls un 10 g nitrīta sāls.

Nitrītu sāli izmanto, lai desai piešķirtu rozā nokrāsu un palielinātu tās glabāšanas laiku. Bet jūs varat iztikt bez tā un pielāgot sāls daudzumu pēc savas gaumes.

Jums būs nepieciešama arī ceturtdaļa tējkarotes muskatrieksta.

Turpinājums nākošajā lapā….

Leave a Comment