Veterinārārsts nosauc ikdienas produktu no sievietes rokassomiņas, kas var sunim būt liktenīgs

Šajā produktā esošais cukura aizstājējs ir postošs suņiem, īpaši kucēniem.

Veterinārārsts Mets Makglassons no Kalifornijas, kuram TikTok ir vairāk nekā 670 tūkstoši abonentu, bieži dalās savos novērojumos par mājdzīvnieku aprūpi, kā arī stāsta par lietām, kas var uzlabot četrkājaino mīluļu dzīvi.

Vienā no saviem jaunākajiem ierakstiem viņš pastāstīja, kurš priekšmets, kas atrodas sievietes rokassomiņā, ir postošs kucēniem un pat neliels tā daudzums, ja tas nonāk dzīvnieka kuņģī, var būt liktenīgs.

Šāda bīstama sastāvdaļa izrādījās parasta košļājamā gumija.

“Jūsu rokassomiņā ir kaut kas tāds, kas var nobeigt jūsu suni. Košļājamā gumija bez cukura satur ksilītu. Tikai viens kodiens var būt liktenīgs jūsu kucēnam,” teica Makglassons.

Veterinārārsts arī parādīja vairākus bezcukura košļājamās gumijas piemērus, no kuriem vajadzētu izvairīties, tostarp Trident, Mentos un Extra.

“Rūpējieties par saviem pūkainajiem mazuļiem, nekādas košļājamās gumijas kucēniem,” viņš teica video beigās. Virsrakstā viņš piebilda, ka košļājamā gumija suņiem ir “ļoti bīstama”.

Ksilitols ir viela, ko plaši izmanto kā cukura aizstājēju. Tā ir droša cilvēkiem, bet ļoti toksiska suņiem, raksta Daily Mail. Saskaņā ar VCA Animal Hospital sniegto informāciju, sunim apēdot pat nelielu tās daudzumu, tas izraisa spēcīgu insulīna izdalīšanos. Tas izraisa dzīvnieka As**sspiediena pazemināšanos un izraisa aknu mazspēju jau pēc 10-60 minūtēm.

Lasi vēl: Pēdējais ziemas pilnmēness nesīs labas ziņas trim zodiaka zīmēm

Saindēšanās ar ksilītu pazīmes ir vemšana, vājums, koordinācijas trūkums vai grūtības staigāt vai stāvēt, trīce, krampji un koma. Šādos gadījumos nekavējoties jāvēršas pie veterinārārsta.

Lai novērstu suņa saindēšanos ar ksilītu, viņam nevajadzētu lietot košļājamo gumiju bez cukura un tīrīt zobus tikai ar suņiem paredzētu zobu pastu.

Leave a Comment