Vēža simptomi: pazīmes, kuras cilvēki bieži ignorē – kā to pārbaudīt

 

2. Vēža simptomi – Izmaiņas zarnu darbībā

Ja esi pamanījusi izmaiņas zarnu trakta darbībā (šīm pārmaiņām ir jābūt ļoti pamanāmām), tas varētu liecināt par resnās zarnas vēzi. Ja tev ir aizdomas par to, ka tas varētu būt kas nopietns, pieraksties uz kolonoskopiju, lai pārliecinātos par to, vai tev viss ir kārtībā.

 

3. Izmaiņas urīnpūšļa darbībā

Ja tavā urīnā ir As**is, tā varētu būt urīnpūšļa vai aknu vēža pazīme, kaut gan lielākajā daļā gadījumu tā ir urīnpūšļa infekcijas pazīme. Sākotnēji pārbaudi, vai tā ir infekcija un tikai tad sāc uztraukties par kaut ko nopietnāku.

 

4. Ilgstošas neizskaidrojamas sāpes

Lielākajā daļā gadījumu sāpes nav vēža pazīme, bet pastāvīgas sāpes vajadzētu pārbaudīt. Ja tev ir pastāvīgas galvassāpes, visticamāk, ka tev nav smadzeņu vēža, bet tas tik un tā ir kaut kas, ko vajadzētu pārbaudīt. Bet pastāvīgas sāpes krūšu apvidū gan varētu būt plaušu vēža pazīme.

Lasi vēl: Pārsteidzoši! Ja Tev ir šādi mati, Tu nevari saslimt ar vēzi

 

5. Izmaiņas dzimumzīmē

Ja esi pamanījusi, ka kāda no tavām dzimumzīmēm ir izmainījusies vai ir parādījusies kāda jauna, kas neizskatās pēc parastas dzimumzīmes, konsultējies ar dermatologu. Pastāv liela iespējamība, ka tā ir melanoma – ādas vēzis.

 

Lasi vēl: Šis FOTO palīdzēs noteikt, vai tev nav/ir krūts vēzis!

 

6. Vēža simptomi – Pušums, kas nedzīst

Ja tev ir kāds pušums, kas nedzīst jau aptuveni 3 nedēļas, tev to vajadzētu parādīt ārstam. Organismam pašam vajadzētu sadziedēt brūci, bet, ja tas nenotiek, tā varētu būt karcinoma – ādas audzējs.

 

Arī svarīgi: 15 vēža simptomi, kurus nedrīkst ignorēt! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: www.womenshealthmag.com

COMMENTS

Leave a Comment