Viena sarkanvīna glāze dienā dara brīnumus


Pētījumā, kas publicēts žurnālā „American Journal of Clinical Nutrition”, tika ziņots, ka cilvēkiem, kuri dienā izdzer 2 glāzes sarkanvīna (sausā sarkanvīna, nevis saldā deserta vīna), zarnās ir daudz vairāk organismam labvēlīgo baktēriju un daudz mazāk patogēno jeb slikto baktēriju.
Šīs ir lieliskas ziņas, jo mēs visi zinām, cik lielu lomu spēlē zarnu floras balanss it visā – sākot ar gremošanu, imunitāti un vielmaiņu.
Pētījumā tika secināts, ka sarkanvīna patēriņš samazina patogēno baktēriju skaitu zarnās un tai pašā laikā tas prebiotiski ietekmē zarnas, līdz ar to veicinot labvēlīgo zarnu mikrobu koloniju pieaugumu, kas nostiprina veselību.

Turklāt sarkanvīna spēcīgā labvēlīgā ietekme uz veselību ar to vien nebeidzas.

Vēl vienā aizraujošā šī pētījuma daļā tika atklāts, ka sarkanvīna malkotājiem samazinās sistoliskais un diastoliskais As**sspiediens, triglicerīda, LDL jeb sliktā holesterīna un C reaktīva olbaltuma jeb CRO līmenis. CRO ir vispārējais ķermeņa iekaisuma rādītājs, tāpēc ir lieliski redzēt šo sarkanvīna saistību ar iekaisuma līmeņa samazināšanos.

Šajā pētījumā ir interesanta daļa, kurā tika salīdzināts sarkanvīna patēriņš ar tādu pašu daudzumu patērēta džina (vienlīdzīgas alkohola devas), un neviena no labvēlīgajām ietekmēm uz veselību nav saskatāma tajā grupā, kuri patērēja džinu. 

Jūs varat izvēlēties Cabarnet, Merlot, Pinot Noir, Shiraz vai jebkuru citu sauso sarkanvīnu, lai labvēlīgi ietekmētu savu veselību, pateicoties vienreizējajiem polifenoliem un rezervatoliem. 

Ņemiet vērā, ka arī baltvīni labvēlīgi ietekmē veselību, toties ne tik izteikti, jo tajos ir zemāks antioksidantu līmenis.

Šajā pētījumā netika minēta vēl viena sarkanvīna labvēlīgā ietekme uz veselību. Citos pētījumos atklājies, ka, malkojot sarkanvīnu ēdienreizes laikā, var palēnināt un iegrožot cukura līmeņa izmaiņas asinīs, ko gūstam no maltītes. Līdz ar to mēs gūstam vēl tādus labumus kā hormonu uzturēšanu līdzsvarā, tiek pazemināti insulīna līmeņi, tiek kontrolēta ēstgriba un ir vieglāk palikt slaidam.

Ir vairāki iemesli, kāpēc jāpaceļ sarkanvīna glāze un jāuzsauc tosts par jūsu veselību un laimi!
Tomēr UZMANIES! 

Lai gan sarkanvīns varētu šķist ārkārtīgi veselīga izvēle slaida, veselīga ķermeņa un labas gremošanas sistēmas un labas Vese***as uzturēšanai, ir atklāts, ka pastāv vismaz 23 bieži gatavoti ēdieni, kurus liela daļa cilvēku maldīgi uzskata par „veselīgiem”, taču šie ēdieni patiesībā var kaitēt vielmaiņai un likt uzkrāties taukiem uz vēdera.

 

Avots: www.womenslife.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Lily Buls</cite>

    No faraona laikiem ir teikts,ka tikai BARBARI dzer neatšķaidītu vīnu.Itālijā pusdienās atškāida ar minerālo, un labi var atdzerties. Un visi jau sākuši ar šampānieša glāzi,kā teiktu padomijas vadošais narkologs dr.Brokāns. Prozīt!

  • <cite class="fn">Valdis Reinis</cite>

    Ja jums ir lieki vismaz 200 €vriki katru mēnesi, neliedziet sev šos brīnumus!

Leave a Comment