Sastāvdaļas
- 650g vistas gaļa bez kauliem
- 2l vistas buljons
- 100g makaroni
- 3 burkāni
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ola
- 2 zariņi rozmarīns
- 2-3 smaržīgo piparu graudiņi
- 1 lauru lapa
- 50g rīvēts siers Parmezāns
- 30g rīvmaize
- 1/2 citrons
- eļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Vistas gaļu sasmalcināt, pievienot olu, rīvmaizi, sasmalcinātu 1/2 sīplou un ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot bumbiņas apm. valrieksta lielumā. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept frikadeles no visām pusēm.
- Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā burkānus un sasmalcinātu 1/2 sīpolu. Pieliet buljonu un uzvārīt. Pievienot rozmarīnu, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un makaronus. Vārīt 7-10 minūtes (atkarībā no makaronu veida). Pievienot gaļas bumbiņas, vārīt vēl 5 min. Zupai pievienot rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, apsegt ar vāku un ļaut 10 min. ievikties.
- Pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru.
- Porcijas : 4
Avots: