Vikingu Horo***ps. Uzzini vairāk par sava likteņa iemesliem un aizstāvi

Loki (21.01. – 19.02.)

Loki – ir seno laiku likteņa dievs. Viņš ir daudzveidīgs un pilnīgi nenotverams. Loki dieva simboli ir gaiss un zibens. Savu labvēlību Loki izrāda tiem cilvēkiem, kuri savās mājās bieži dedzina krāsainas sveces.

Pret tiem, ko Loki aizsargā, viņš ir neticami dāsns. Viņš var piepildīt jebkuru brīnumu. Savukārt cilvēkiem, kuri nav iemantojuši Loki simpātijas, viņš var radīt dažnedažādus šķēršļus dzīves ceļā.

Vali (20.02. – 20.03.)

Par Vali senie vikingi sauca augu dievu. Par viņa talismaniem uzskata krelles un medaljonus no vītola. Tieši šādu lietu nēsāšana ļauj saņemt šī dieva labvēlību. Tiem cilvēkiem, kas dzimuši dieva Vali periodā, līdzīgu simbolu lietošana ir gluži vai nepieciešama.

Tos, kuri atrodas Vali aizgādnībā, viņš ir apveltījis ar labu intuīciju, kura bieži vien robežojas ar pārdabiskām sajūtām.

Odins (21.03. – 20.04.)

Odinu vikingi uzskatīja par augstāko dievu. Viņš tāpat tika dēvēts par kara dievu. Viņa simbols – melna krāsa. Uz viņa pleciem sēdēja divas melnas vārnas. Tās bija viņa padotās, kuras pienesa vēstis no visām pasaules malām. Šī dieva labvēlības iegūšanai nepieciešams nēsāt melnas krāsas amuletu.

Odina ietekmes laikā dzimušajiem cilvēkiem piemīt gudrība un maģiskas spējas. Šie cilvēki spēj aizraut citus cilvēkus, pat veselus pūļus, lai sasniegtu savus mērķus.

Tors (21.04. – 20.05.)

Tors ir vētru, karu un auglības dievs. Viņu simbolizē darbošanās, darbs. Iepatikties šim dievam var tikai, pārvarot savu slinkumu. Tors augstu vērtē centību un neatlaidību. Par to cilvēks tiek dāsni atalgots.

Tors vienmēr cīnās ar ļaunumu un aizstāv taisnību. Tas nozīmē, ka savus aizbilstamos viņš aizstāvēs un sargās no visa ļaunā un negatīvā, dodot viņiem spēkus jebkuru grūtību uzveikšanai.

Tīrs (21.05. – 21.06.)

Tīrs ir saules dēls. Viņš cīnās par patiesību un taisnību. Viņš ir stingrs, bet godīgs. Viņa simbols ir zobens, jo viņam ir nepārtraukti jācīnās ar pasaules ļaunumu.

Cilvēkam, kurš ir dzimis šajā zīmē, ieteicams sev līdzi vienmēr nēsāt simbolisku zobenu vai arī mājās glabāt pavisam īstu. Pat tikai zobena attēls palīdzēs iegūt Tīra labvēlību.

Baldrs (22.06. – 22.07.)

Baldrs ir Odina dēls. Viņš bija labestības un mīlestības dievs. Taču viņš gāja bojā no bultas, kuru raidīja aklais dievs Hēds. Pēc leģendas, pēc šīs bojāejas izzuda visi dievi, taču vēlāk viņi atkal atdzima jau pārveidojušies.

Baldra simbols ir āmuļa zars. Ir ticējums – ja mīlnieki kaut reizi noskūpsta viens otru zem āmuļa zara, viņu kopdzīve būs ļoti laimīga. Āmuli var aizstāt ar vilkābeli. Ja sev līdzi vienmēr nēsā izkaltētu vilkābeles zariņu, tas piesaista veiksmi.

Brāgi (23.07. – 23.08.)

Brāgi ir vēl viens Odina dēls, mākslas dievs. Tāpat viņu uzskata par gudrības un daiļrunas dievu. Vikingiem dzeja bija savdabīgs maģijas veids. Saprotams, ka tie, kas spēj radīt dzeju, tika uzskatīti par magiem.

Brāgi savus aizbilstamos ir apveltījis ar visām savām īpašībām, kā arī ar neaprakstāmu izturību pret jebkuru dzīves situāciju. Brāgi simbols ir arfa.

Vidars (24.08. – 22.09.)

Senie vikingi Vidaru sauca par mežu pavēlnieku dievu. Ceļinieks, kurš spēs iemantot Vidara labvēlību, bez raizēm spēs atrast ceļu no jebkura meža un nekad neapmaldīsies.

Vidars var apveltīt cilvēku ar zināšanām par zāļu tējām vai arī dāvāt maģiskas spējas. Vidara talismans ir efeja. Izkaltēta efejas lapiņa palīdz saistīt ģimeni ciešām saitēm.

Hodērs (23.09. – 23.10.)

Hodērs ir skarbais aukstuma un sala dievs. Viņš visu laiku atrodas pārdomās par Mūžību un Absolūtismu. Praktiski nav jēgas gaidīt žēlsirdību no šī dieva. Viņu simbolizē šautriņa, kura stingri lido uz mērķi. Viņš lido tikai taisni un ne par ko nenovirzās no savas trajektorijas.

Hodēra krāsa ir balta. Viņa stihija ir bezgalīgi apsniguši lauki un pilnīgi ar sniegu pārklāta ūdens virsma.

Hermods (24.10. – 22.11.)

Hermods ir dievs, kurš sazinās ar bojāgājušo varoņu dvēselēm. Viņš spēj iekļūt pašos dziļākajos slāņos, uzzinot visslēptākās zināšanas. Viņa simbols ir gredzens un viss, kam ir apaļa forma, piemēram, vainags.

Vikingi ticēja, ka vainags, kuru jauniete uzliks galvā savam iemīļotajam, palīdzēs viņai iekarot mīļotā sirdi. Un talkā meitenei nāks pats Hermods.

Hēnirs (23.11. – 22.12.)

Par Hēniru vikingi sauca dievu, kurš bija Odina palīgs. Viņu simbolizē rūna, kura ir attēlota uz dārgakmens. Lai gan var būt izmantots arī pusdārgakmens. Lai iemantotu Hēnira labvēlību, pietiks, ja sev līdzi nēsās viņa simbolu.

Savus aizbilstamos Hēnirs ir apveltījis ar spēju vienmēr sasniegt savus mērķus. Hēnira cilvēki ir godīgi, gudri, stipri un pārliecināti par sevi.

Njords (23.12. – 20.01.)

Par Njordu vikingi dēvē sirmbārdi jūras dievu. Viņš ir skarbs, bet taisnīgs. Njords necietīs nekārtību un necienīgu attieksmi pret sevi. Njorda labvēlību var iegūt, ja cilvēks visu laiku sev līdzi nēsā talismanu, kurā attēlota pagātne vai savi priekšteči jeb senči. Njords ļoti augstu vērtē cilvēku cieņu pret iepriekšējām paaudzēm.

Cilvēkiem, kuri ir dzimuši Njorda aizbildnībā, ir ļoti paveicies. Viņš ļoti rūpējas par saviem aizbilstamajiem.

la.lv

Leave a Comment