Visi mums stāsta, ka dzert siltu ūdeni ar citronu ir veselīgi, taču neviens nerunā par šo…

Nostiprina imunitāti

Silts citrona dzēriens palielina dzelzs uzsūkšanās spēju organismā, kas spēj veiksmīgi uzlabot arī imunitāti, turklāt C vitamīns palīdz organismam dabīgā veidā cīnīties pret gripu un saaukstēšanos.

Attīra urīnizvadsistēmu

Šis dzēriens ir spēcīgs diurētiķis, kas attīra urīnceļu un stimulē urīna veidošanos, tādā veidā samazinot kaitīgo baktēriju daudzumu un regulējot pH līmeni.

Uzlabo gremošanas sistēmas darbību

Citrons veicina žults veidošanos, kas, savukārt, ir nepieciešama pienācīgai gremošanai. To regulāra lietošana var ārstēt ar gremošanu saistītas problēmas, kā arī nodrošināt organisma detoksikāciju.

Palielina enerģiju

Citronos ir olbaltumvielas, B un C vitamīni, fosfors.

Uztur veselīgu pH līmeni

Pietiek vien ar glāzi citronu dzēriena, lai normalizētu organisma pH līmeni.

Samazina lieko svaru

Citroni satur pektīnu, kas samazina vēlmi pēc saldumiem un tā saucamo “emocionālo apetīti.” Tādā veidā Jūs neuzņemat pārāk daudz ēdiena un galu galā samazināt arī svaru.

Ār*tē kakla infekcijas

Tā kā citroniem piemīt antibakteriālas īpašības, tie lieliski spēj tikt galā ar kakla infekcijas slimībām. Organiskie citroni ir ļoti noderīgi, ja ir angīna vai tonsilīts. Dzerot siltu ūdeni ar citronu no rītiem, samazināsiet iespējas iegūt jebkādu kakla infekciju.

Samazina As**sspiedienu

Citroni attīra limfātisko sistēmu un kālijs nodrošina labāku miegu, mazina stresu un uzlabo garīgo stāvokli, tādējādi regulējot As**sspiedienu.

Attīra sejas ādu

Ja katru rītu dzersiet siltu ūdeni ar citrona sulu, āda kļūš gaišāka un tīrāka. Tas viss pateicoties tam, ka citrons lieliski attīra As**is.

Samazina nepatīkamu aromātu no mutes

Tā kā citrons spēj cīnīties ar baktērijām, kuras izraisa nepatīkamu aromātu un stimulē siekalu sekrēciju, ilgi lietojot šo dzērienu, nepatīkama elpa būs kā zudusi.

Leave a Comment