Restorānu Gan Bei kokteiļu miksalogs un kvalitātes speciālists Ross Roberts Stepānovs atklāj vairākas lieliskas kokteiļu receptes. Viņš arī atzīst, ka gan rudenī, gan ziemā, kad vēl pieejami mūsu pašu āboli, to sula ir neaizvietojama sastāvdaļa katrā veselīgajā kokteilī.
Ieteikumi:
1. Var pagatavot svaigi spiestu burkānu sulu, ar nelielu daudzumu sāli un trīs veidu piedevām pēc izvēles – saldo krējumu, olīveļļu vai bazilika pesto;
2. Sulai būtu ieteicams pievienot pilīte eļļas, lai atbrīvotu vērtīgo E vitamīnu;
3. Pesto var gatavot no visdažādākajiem zaļumiem – dillēm, pētersīļiem vai citiem zaļumiem, taču tā jau ir katra paša gaumes lieta;
4. Pie burkānu sulas noteikti drīkst pievienot arī vērtīgo dzelzs avotu – biešu sulu, tikai jāatceras, ka biešu sulai, pirms tās lietošanas uzturā, ir jāļauj mazliet nostāvēties; to nedrīkst lietot uzreiz pēc izspiešanas;
5. Biete un burkāns ļoti labi sadzīvo ar ābolu un ķirbi – tos droši var apvienot vienā kokteilī.
Tiem, kam patīk eksperimentēt, varu ieteikt jaukt visas šīs sastāvdaļas kopā un baudīt kārtīgu rudens un ziemas vitamīnu spridzekli!
Avots: