Zemeņu pārstādīšana septembrī, lai vasarā nav jāsatraucas par ražu

Vispirms notīriet atlasīto vietu no gružiem. Noņemiet visas nezāles. Tās var izmantot komposta pagatavošanai. Lai atbrīvotos no kaitēkļiem, apsmidziniet augsni ar amonjaka ūdeni vai Roundup. Darba šķīdumu sagatavo šādi: 100 gramus augstas koncentrācijas zāles iemaisa 10 litros ūdens.

Pirms zemeņu stādīšanas jums ir nepieciešams mēslot augsni. Lai to izdarītu, uz 1 kvadrātmetru jums vajadzēs 10 kilogramus sapuvuša komposta, 20 gramus kālija sāls, 25 gramus karbamīda, 40 gramus superfosfāta.

Stādīšanas bedrītes izveido 30–40 cm attālumā vienu no otras un 10 cm dziļumā, katrā bedrē ielej nedaudz ūdens. Ļaujiet tai iesūkties un stādiet zemeņu krūmus. Bet nelieciet pārāk dziļi zemē.

Ideālā gadījumā augšanas vietai jābūt vienā līmenī ar zemi. Dažreiz katrā bedrē tiek stādīti 2 krūmi uzreiz. Lai, ja viens augs nokalst, to varētu aizstāt ar citu.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Tiklīdz visas dobes sastādīsiet ar zemenēm, pārklājiet rindu atstarpes ar mulču. Tā varētu būt sausa zāle, salmi vai koka skaidas.

Septembra sākums ir ideāls laiks, lai rūpētos par turpmāko ražu. Ja jūs interesē mūsu raksts, netērējiet laiku, stādiet zemenes. Un nākamgad saldās ogas varēsiet baudīt pirms kāda cita.

Leave a Comment