Ziemas spelgonī piedraud ar apkures atslēgšanu un izlikšanu uz ielas; NA aicina sasaukt RD komitejas ārkārtas sēdi

Rīgas domes (RD) Nacionālās apvienības (NA) frakcija aicina sasaukt Mājokļu un vides komitejas ārkārtas sēdi, lai noskaidrotu situāciju un risinātu jautājumu par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo Akmeņu ielā 17 ēkas pārņemšanu, kas šobrīd iedzīvotājiem draud ar palikšanu bez siltuma un pajumtes ziemas laikā.

NA frakcija saņēmusi informāciju no Akmeņu ielas 17. nama iedzīvotājiem, ka VUGD kopā ar RD institūcijām vēlas atstāt iedzīvotājus bez pajumtes. Pērnā gada 30.oktobrī iedzīvotājiem VUGD nosūtījis vēstuli, ka tā depo ar 2019.gada 1.februāri tiks pārcelts uz jaunām telpām Jaunpils ielā 13, Rīgā, līdz ar to esošās depo ēkas telpas Akmeņu ielā 17 tiks nodotas to īpašniekam – Rīgas domei. Iedzīvotāji tikuši oficiāli informēti, ka no šā gada 1. februāra tiks atslēgts siltums, elektrība, ūdens, un netiks sniegti citi komunālie pakalpojumi, tai skaitā esošajiem dienesta dzīvojamo telpu iedzīvotājiem.

VUGD iesniedzis RD Mājokļu un vides departamentam ēkas iedzīvotāju sarakstu, kuri apdzīvo dienesta dzīvojamās telpas, lai risinātu jautājumu par dzīvojamo telpu atbrīvošanu. Savukārt Mājokļu un vides departaments esot informējis VUGD, ka departamentā ar attiecīgajiem lūgumiem un dokumentiem jāvēršas katram iedzīvotājam personīgi par tālāku dzīvojamo telpu izmantošanu. Mājas iedzīvotāji tā arī esot darījuši, taču RD atbildīgās institūcijas atteikušas iedzīvotājiem iespēju turpmāk ieņemt attiecīgās dzīvojamās platības normatīvajos aktos esošo šķēršļu dēļ kā arī nevarot ierādīt citas dzīvojamās platības. RD institūcijas esot paredzējušas vērsties tiesā par iedzīvotāju izlikšanu.

NA frakcijas vadītājs Nauris Puntulis: “Vēlamies noskaidrot situāciju, uzklausot visu pušu argumentus, lai nepieļautu precedentu, ka ziemas laikā iedzīvotājiem, tajā skaitā, ģimenēm ar maziem bērniem tas var beigties ar siltuma, elektrības, ūdens, citu komunālo pakalpojumu atslēgšanu un izlikšanu no apdzīvotajām telpām.”

NA frakcija aicina sasaukt RD Mājokļu un vides komitejas ārkārtas sēdi vai iekļaut šo jautājumu izskatīšanai kārtējā komitejas sēdē, pieaicinot atbildīgās RD amatpersonas no Mājokļu un vides departamenta, Īpašuma departamenta kā arī pieaicinot VUGD un mājas iedzīvotāju pārstāvjus.

Leave a Comment