Ziemassvētku dekorācijas, kas piepildīs tavas mājas ar svētku smaržu!

1.Kanēļa, čiekuru un citrusa groziņš – atrodi kādu piemērotu trauku vai groziņu, kur sabērt: čiekurus, kanēļa standziņas un kaltētas apelsīna šķēlītes. Papildu svaigumam, vari iemest pāris eikalipta lapiņas groziņā.

hbu-christmas-scented-decorations-pinecones

2.Bišu vaska sveces vai mantiņas – bišu vaska svecēm pašām par sevi  būs viegls salds aromāts, bet nereti uz Ziemassvētkiem ražotāji pievieno klāt kanēli, vaniļas vai madeļu eļļu, kas nodrošina aromātu arī tad, ja tās neiededz.

hbu-scented-christmas-ornaments-beeswax

3.Piparkūkas – virtuvē lieliski iederēsies atvērts trauks ar piparkūkām. Ja esi radošāka, tad vari piparkūkas iekārt eglītē kā mantiņas.

hbu-scented-christmas-ornaments

4.”Mandarīna svece” – nomizo mandarīnu tā, lai miziņa paliktu pēc iespējas viengabalaināka, vienīgā daļa, kas nav vajadzīga ir pati augšpuse (kā cepurīte). Šo miziņu no iekšpuses salīmē kopā un aizpildi to ar kādu karstumizturīgu materiālu (kaut vai saber smiltis). Augšpusē, atvērtajā daļā ievieto tējas svecīti. Karstuma ietekmē mandarīna miziņa smaržos ļoti patīkami! Vari miziņu arī izdekorēt.

hbu-scented-christmas-pomander-tealights

5.Kadiķa kvēpināšana – ja reizi dienā aizdegsi kadiķa zariņu un kamēr tas kvēp, pastaigāsies pa visu mājokli, tad nodrošināsi aromātu visai dienai. Latviešu ticējumi paredz, ka kadiķa kvēpi palīdz attīrīt mājokli no ļaunajiem gariem.

capture

Lasi vēl: Lūk, kāda ir patiesā Ziemassvētku rotājumu un dekorāciju patiesā nozīme

Avots: housebeautiful.com

Leave a Comment