Zinātnieki ir pamanījuši dīvainu signālu no kosmosa, kas atkārtojas ik pēc 22 minūtēm, avots nav noskaidrots

Ja pieņemam, ka mums ir darīšana ar magnetāru (neitronu zvaigzni ar ļoti spēcīgu magnētisko lauku), tad tas būs vistuvāk tam, ko rāda sensori. Bet problēma ir tā, ka šie objekti vispār neizstaro radioviļņus. Tāpēc pastāv niecīga iespēja, ka signālu avots ir kaut kas cilvēka radīts. Vai arī oficiālajai zinātnei līdz šim nezināma, kas arī ir sava veida sensācija.

Signāls “WOW!”

1977. gada 15. augustā Džerijs Eimens ierakstīja skaidru šaurjoslas signālu. Šis incidents vēsturē ir pazīstams kā “Signāls WOW!” (tulk. “wow, wow”). Zinātniekiem līdz tam laikam bija skaidras sagaidāmās signāla īpašības, kas noteikti būtu signāls no ārpuszemes civilizācijām. Un signāla izdrukā 1977. gadā bija tieši tādi raksturlielumi. Jūtoties satriekts, Džerijs Eimens izņēma no kabatas marķieri, apbrauca datu kopu un blakus uzrakstīja “WOW!”.

Zinātnieki joprojām strīdas par šī notikuma būtību. Apspriediet iespēju, ka tas varētu būt tiešs pierādījums tam, ka mēs neesam vieni Visumā. Tomēr ir pārāk maz datu nopietnai izmeklēšanai. Jā, ir pagājis gandrīz pusgadsimts. Lai gan pēc astronomijas standartiem tas ir kā mirklis cilvēkam. Žēl gan.

Star HD 164595

2016. gadā bija vēl viens sensacionāls gadījums. 95 gaismas gadu attālumā no mums, Herkulesa zvaigznājā, atrodas zvaigzne HD 164595. Kaut kur no turienes uz Zemi nāca skaidrs signāls, kas ilga apmēram divas sekundes. Turklāt zinātnieki pat atrada nenosauktu eksoplanetu netālu no HD 164595. Intriga pieauga, pastiprinoties ar katru jaunu detaļu.

Diemžēl otru signālu saņemt nebija iespējams. Šim laukumam ilgu laiku tika pievērsta pastiprināta uzmanība, taču rezultāts izrādījās nulle. Tāpēc tika nolemts izdarīt šādu secinājumu: signāls no zvaigznes HD 164595 bija kļūdains. Visa vaina iejaukšanās no zemes objektiem, korpuss ir slēgts. Tā kā pats signāla saņemšanas fakts tika novērots tikai vienā datorā, tika secināts, ka svarīgu pierādījumu vienkārši nav. Bet patiesība, kā vienmēr, ir kaut kur ārā .

Un citi

1967. gadā tika ierakstīts skaidrs un ļoti ātrs signāls, kas vēlāk tika nosaukts par LGM-1 (saīsinājums no Little Green Men vai little green men). Starp citu, šī bija pirmā tikšanās ar pulsāra noteikšanu, par ko mēs runājām iepriekš. LGM-1 signāli bija tik ātri un nenozīmīgi, ka tos ilgu laiku maldināja ar iekārtas darbības traucējumiem.

Lasi arī: Prognoze katram zvaigžņu zīmes pārstāvim 2023. gada augustam no Andželas Pērlas: šis mēnesis pārsteigs daudzus ar liktenīgām pārmaiņām!

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada augustam: jūsu laiks un enerģija jāliek prioritātē, lai nerastos zaudējumi dažādās dzīves sfērās!

Cits ātrā uzliesmojuma veids tiek saukts par FRB. Un Avi Lēbs un Manasvi Lingams no Hārvardas universitātes izteica hipotēzi, ka šādi uzliesmojumi ir kosmosa kuģa izplūdes gāzu fiksācija. Kā taka debesīs, ko lidmašīnas atstāj aiz sevis. Vēlāk šī versija tika nosaukta par nepieņemamu, tomēr bez jebkādiem pierādījumiem.

Lai gan no pirmā acu uzmetiena var šķist, ka signālu ir diezgan daudz, kā GPM J1839-10 objekta gadījumā, patiesībā gadījumus ar tiem var burtiski saskaitīt uz pirkstiem. Un tas attiecas uz visu šī jautājuma izpētes vēsturi. Tāpēc katrs jauns gadījums zinātnes pasaulē tiek sagaidīts ar lielām cerībām un lielu interesi. Kas zina, varbūt mēs vai mūsu bērni atradīs noslēpumainus sūtītājus, kas mūs nemitīgi vēros cauri nebeidzamajām kosmosa bezdibenēm. Kā jūs domājat, kāds ir šis signāls no kosmosa?

Leave a Comment