7 paņēmieni, kā izmantot citronu sulu matu kopšanā; #2 noteikti jāpamēģina!

 

1. Skalpa ādas Vese***as veicināšana

lemon-juice-scalp

Viens no lieliskākajiem efektiem, ko sniedz citronu sula ir tā veselīgā iedarbība uz galvas ādu. Ar citrona sulas palīdzību skalps tiek atbrīvots no atmirušās ādas šūnām, tas vairs neniezēs, kā arī mati lieliski smaržos. Sagriez citronu uz pusēm, izspied sulu un iemasē to galvas ādā, uzgaidi 5 minūtes un izskalo matus.

 

2. Matu stiprināšana un nogludināšana

how-coconut-oil-and-lemon-juice-promote-hair-growth

Citronu sula ir efektīvs līdzeklis matu nogludināšanai. Vislabākais pielietojuma veids ir veselīgas matu maskas veidā. Papildus citronam būs nepieciešama arī kokosriekstu eļļa. No viena citrona izspiestā sula jāsajauc kopā ar 2 ēdamkarotēm kokosriekstu eļļas. Masku ieliek ledusskapī, lai tā kļūtu biezāka. Pēc tam to ieziež mitros matos un atstāj uz 15 minūtēm. Šī maska padarīs matus zīdaini gludus un stiprinās tos.

 

3. Atbrīvošanās no blaugznām

lemon-to-get-rid-of-dandruff

Blaugznas ir Vese***as problēma, kas būtiski ietekmē cilvēku izskatu un pašpārliecinātību. Lai pagatavotu pretblaugznu līdzekli, lēzenā traukā ielej svaigu citronu sulu, pielej tai siltu ūdeni un samaisa, lai iegūtu vienmērīgu konsistenci. Ar plaukstām ieziež mikstūru skalpā. Citrona sulā esošā dabiskā skābe atbrīvos galvas ādu no plēkšņainajām blaugznām.

 

Lasi vēl: Mājas apstākļos pagatavojams šampūns, lai mati augtu kā traki

 

4. Matu augšanas paātrināšana

coconut-milk-mixed-with-lemon-juice

Lai paātrinātu matu augšanu, izmēģini šo matu masku. Lēzenā traukā sajauc olīveļļu, kokosriekstu eļļu un citronu sulu. Iegūto masku iezied mitros matos un atstāj to uz 15 minūtēm, pēc tam izskalojot matus ar ūdeni.

 

5. Iznīdē galvas utis

lemon-juice-and-vinegar

Ar citronu sulas palīdzību var vienkārši atbrīvoties no galvas utīm. Ņemot vērā to, ka citronu sula satur citronskābi, tā efektīvi tiks galā ar utīm un to oliņām jeb gnīdām. Sajauc citronu sulu ar etiķi un izskalo ar šo mikstūru matus.

 

6. Izmanto citronu sulu kā matu balzāmu

oily

Citrona sula ir lielisks līdzeklis, kas piemērots matu nogludināšanai pēc mazgāšanas ar šampūnu. Lēzenā traukā sajauc citrona sulu un kokosriekstu ūdeni. Šo šķidrumu kombinācija stiprinās matus un padarīs tos veselus!

 

Leave a Comment