Derēs gan borščam, gan pret pelēm: kā viena garšviela var aizdzīt grauzējus uz visiem laikiem

Ja nevarat atrast patiešām efektīvu līdzekli pret pelēm – jums vajadzētu izlasīt šo rakstu.

Peles gan mājā, gan zemes gabalā nodara lielu ļaunumu, sākot no augu iznīcināšanas, stādāmā materiāla bojāšanas un zemes izrakšanas līdz pat dažādu kaišu ievazāšanai jūsu pārtikā.

Ja esat savā mājoklī atraduši šos mazos nelūgtos viesus, tas nozīmē, ka jums ir nekavējoties jārīkojas. Jūs nevarat ignorēt grauzēju klātbūtni, pretējā gadījumā sekas būs ļoti nepatīkamas:

Sabojāta pārtika.

Blusas un citi kukaiņi.

Ar maziem zobiņiem pārgriezta elektroinstalācija.

Fiziskās labsajūtas apdraudēšana.

Psiholoģisks diskomforts.

Kas attiecas uz dārzu, peles var apēst vai apgrauzt sēklas, ko jūs gatavojāties izmantot stādīšanai. Protams, pēc šādas iejaukšanās tās vairs nebūs piemērotas. Grauzēji spēj arī rakt zemē, un ar to viņi var bloķēt noderīgu vielu piekļuvi augiem un bojāt to saknes.

Kā atbrīvoties no pelēm mājā un piemājas zemes gabalā

Mūsdienās dauzi, kas negrib izmantot ķīmiskos preparātus, izvēlas ultraskaņu, kas “strādā” lieliski – daudzi dārzu īpašnieki, izmēģinājuši šo metodi, to slavē. Jums tikai jāpērk šāda ierīce un jānovieto tur, kur pamanītas peles. Vēlams periodiski mainīt frekvenci, lai grauzēji nepierastu pie skaņas. Nenoliedzams pluss ir tas, ka ultraskaņa pret pelēm ir videi draudzīgs, izturīgs un cilvēkiem, kā arī mājdzīvniekiem drošs cīņas veids. Vienīgais “bet” ir tas, ka dažiem mājdzīvniekiem šī skaņa var nepatikt.

Kā pretsparu pelēm var izmantot arī mehāniskās un elektriskās lamatas. Pirmais variants daudziem ir pazīstams – tā ir ierīce ar mehānismu, kas iedarbojas, kad grauzējs nokļūst slazdā. Otrais (elektriskais) tiek uzskatīts par humānāku – iekšpusē esošā ēsma piesaista peli, kad tā atrodas tās tuvumā, ieslēdzas gaismas indikators, un tad nekavējoties grauzējs saņem strāvas izlādi, no kuras spēka uzreiz tiek nosūtīts pie saviem senčiem debesīs.

Kā atbrīvoties no pelēm ar tautas līdzekļiem, lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment