Vecmāmiņa ieteica šogad uz Jāņiem papildus pasniegt siera pīrāgu. Izmēģināju viņas doto recepti jau iepriekš, garšo tik lieliski!

Kārtainais siera pīrāgs cepts cepeškrāsnī iekaros pat izvēlīgākos viesus. Pasniedziet šo kārumu uz sava svētku galda, lai iepriecinātu absolūti visus.

Trīs veidu sieri neparastu uzkodu pārvērtīs sātīgā un smaržīgā maltītē. Un, lai gan recepte ir nedaudz sarežģīta, tā noteikti ir visa pavadītā laika vērta.

Kārtainais pīrāgs ar sieru

Šis ēdiens ir nedaudz līdzīgs achmai – gruzīnu pīrāgam, ko gatavo arī no dažāda veida sieriem, un mīklu klāj kārtās. Šī siera pīrāga galvenais noslēpums ir tāds, ka mīkla vispirms ir viegli jāuzvāra. Un tikai pēc tam ielieciet to veidnē un cepiet.

Turklāt pīrāgu var pildīt ne tikai ar dažāda veida sieriem. Katra mājsaimniece var brīvi pievienot sastāvdaļu, kas viņai visvairāk patīk. Piemēram, ar sieru ideāli derēs dažādi zaļumi. Pievieno arī sēnes vai citus dārzeņus, malto gaļu un sīpolus.

Ideāla garša

SASTĀVDAĻAS

600 g miltu

200 ml piena

300 g siera (100 g dažādu veidu katrs)

100 g sviesta

30 ml augu eļļas

4 olas

3 ķiploka daiviņas

250 ml piena

sāls pēc garšas

žāvētas dilles, pēc izvēles

Sātīgs kārtainais pīrāgs ar sieru cepeškrāsnī lielai ģimenei

SAGATAVOŠANA

1.Jums vajadzētu sākt ar mīklu un aromātisko ķiploku pienu. Nomizotus ķiplokus sasmalcina ķiploku spiedē un pievieno uzkarsētajam pienam.

Lasi vēl: Vai tiešām kaut ko vēlaties? Ar šo instrukciju jūsu vēlme piepildīsies!

Šķidrumu kārtīgi samaisiet, ļaujiet nostāvēties 7 minūtes un pēc tam izkāsiet, lai mīklā neiekļūtu atlikušie ķiploki.

2.Dziļā bļodā iecietojiet olas, sāli, augu eļļu un ķiploku pienu. Šķidrās sastāvdaļas samaisa līdz viendabīgai masai un tad pa daļām pievieno tām miltus.

Jums vajadzētu iegūt mīkstu mīklu, kas nelīp pie rokām. Ietiniet to pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 1 stundu.

3.Sagatavojiet lielu pannu ar sālītu ūdeni, kam līdz mīklas izrullēšanai vajadzētu vārīties. Turklāt ir jāsagatavo dziļa bļoda ar ledus ūdeni, kur viegli uzvārītā mīkla uzreiz nonāks pirmajās sekundēs.

Vienmērīgi sadaliet lielu mīklas gabalu 5 mazākos gabaliņos, no kuriem 2 gabali ir jāatliek malā.

4.Atlikušos 3 mīklas gabalus pēc iespējas jāizrullē un sagriež 10 cm platās sloksnēs uz 2 minūtēm visas sloksnes un tad gatavo mīklu pārvieto ledus ūdens bļodā. Caurduris palīdzēs noņemt atlikušo ūdeni.

5.Dažādu veidu sierus sarīvē uz smalkās rīves. Jūs varat ņemt suluguni, mocarellu, čeddaras, Adyghe. Sajauc visus sierus vienā šķīvī un pievieno tiem dilles un garšvielas.

Ja vēlaties, varat pievienot arī sausus ķiplokus vai iecienītākos garšaugus. Lai pārklātu pīrāga kārtas, mikroviļņu krāsnī jāizkausē sviests.

6.Ietauko cepamformas dibenu un malas un izrullē atlikušos 2 mīklas gabalus. Izklājiet vienu gabalu pannas apakšā, bet otrs būs paredzēts pīrāga augšdaļai.

Atcerieties, ka pirmajā un pēdējā pīrāga kārtā jābūt pēc iespējas vairāk siera.

Mīklas kārtu bagātīgi pārkaisa ar rīvētu sieru un pēc tam pa vienam izklāj izvārītos mīklas gabalus. Izklājiet visu šādā secībā: mīklu, sieru, nedaudz sviesta.

7.Cep pīrāgu 30 minūtes 180 grādos. Ieeļļojiet pīrāga augšdaļu ar majonēzi, lai iegūtu neparasti zeltaini brūnu. Dekorēšanai uz gatavā produkta varat veikt vairākus griezumus.

Nesteidzieties pīrāgu uzreiz izņemt vai sagriezt. Labāk to darīt, kad tas ir pilnībā atdzisis.

Turklāt pie siltā kāruma nebūtu lieki pasniegt arī kādu aukstu mērci. Piemēram, skābo krējumu ar ķiplokiem un zaļumiem vai majonēzi.

Noteikti palutiniet savu ģimeni svētkos ar šo gardo konditorejas izstrādājumu. Mēs garantējam, ka viņi noteikti prasīs vairāk.

Leave a Comment