Pēc tikšanās ar itāļu siera ražotāju, es pastāvīgi gatavoju sieru no jogurta, manu pašu gatavoto sieru nevar salīdzināt ar veikalā pirkto sieru

Gatavojam gardu mājas sieru no jogurta un piena. Rezultāts ir apetīti rosinošs produkts, kas nav sliktāks par veikalā nopērkamo mocarellu.

Tas ir iespējams pat tiem, kas rūpīgi vēro savu figūru. Izrādās, ka šī siera pagatavošana ir pavisam vienkārša un ātra. Tātad, ātri izpētīsim sastāvdaļu sarakstu.

JOGURTA SIERS

Es piedāvāju jūsu uzmanībai divas šī siera versijas. Viens no tiem satur tikai pienu, jogurtu un garšvielas, bet otrs ir bagātināts ar garšaugiem un ir sāļāks.

Pirmo recepti var izmantot, piemēram, rīta sviestmaizēm. Otrais lieliski iederēsies ar svaigiem salātiem vai makaroniem.

Pamata variants

SAGATAVOŠANA

1.Sieru vēlams vārīt katliņā ar biezu dibenu, lai nekas nepiedeg. Ielejiet pienu šādā traukā un pievienojiet tam sāli. Samaisiet šķidrumu un iestatiet plīti uz minimālo jaudu. Pienam nevajadzētu vārīties.

2.Pirms katlu noņem no plīts, pienam pievieno jogurtu un vēlreiz visu samaisa. Maisījumam jāveido mazi gabaliņi. Pievienojiet tiem etiķi un vēlreiz samaisiet sastāvdaļas.

Lasi vēl: Vai tiešām kaut ko vēlaties? Ar šo instrukciju jūsu vēlme piepildīsies!

3.Sagatavo marli, kas salocīta vismaz 3 kārtās. Ar to izklāj caurduri un ieber tajā topošā siera drupačas. Savāciet marles malas un izspiediet no siera atlikušās sūkalas. Starp citu, nelejiet ārā sūkalas.

4.Ielieciet gatavās siera kārtas atlikušajās sūkalās un pagaidiet, līdz tās pilnībā atdziest istabas temperatūrā.

Pēc tam sieru un sūkalas ielieciet uz dienu ledusskapī. Pēc tam sieru var ēst. Vēlams to uzglabāt slēgtā plastmasas traukā ledusskapī.

Siers no jogurta un piena

SASTĀVDAĻAS

1 litrs piena

200 g baltā jogurta

3 olas

1 ēd.k. l kūpinātu papriku

2 ēd.k. l žāvētas piparmētras

sāls

SAGATAVOŠANA

1.Dziļā bļodā jums jāapvieno olas un jogurts. Sastāvdaļas sajauc līdz vienmērīgai masai. Šajā laikā uzlieciet pienu uz plīts un uzvāriet. Tiklīdz piens sāk vārīties, kopā ar to katliņā ielejiet olu-jogurta maisījumu.

2.Šis siers ir jāgatavo apmēram 7-8 minūtes. Kad atkal sāk vārīties, pievieno piparmētras, papriku un garšvielas. Turiet maisījumu uz plīts vēl 1 minūti un noņemiet katliņu.

3.Tālāk process būs līdzīgs pirmajā receptē. Siers jāieliek caurdurī, kas izklāts ar marli. Noņemiet lieko mitrumu un pārnesiet siera daļiņas uz tīru marli.

4.Tagad jums ir jāveido sava veida apspiešana. Lai to izdarītu, jums ir jāizvēlas forma, kurā siers iederēsies, un kaut kas, kas jāpiespiež uz augšu. Piemēram, izmantojiet cepšanas traukus un burkas ar pagriezieniem.

Gatavo sieru varat nogaršot 4 stundas pēc tam, kad tas ir bijis zem spiediena.

Kā redzat, siera pagatavošana no jogurta un piena ir tikpat vienkārša kā bumbieru lobīšana.

Šīs divas receptes ir īsta dārgumu krātuve jebkurai mājsaimniecei. Tādā veidā jūs varat pagatavot mīksto sieru, piemēram, mājās gatavotu biezpienu, un cieto sieru, labāku nekā no veikala.

Noteikti saglabājiet šo rakstu un atkārtojiet šādas receptes. Jogurta siers izrādīsies lielisks.

Leave a Comment