Nevainojama garša! Sulīgas, ļoti garšīgas klasiskās kotletes: manas omītes vislabākā recepte

Foto – ekrānuzņēmums

Garšīgas, sātīgas, mīkstas, aromātiskas – tik labas, sulīgas kotletes varētu ēst kaut vai katru dienu. Taču, lai pie tādām tiktu, ir jāzina ne tikai pareizās sastāvdaļas, bet arī vispareizākā pagatavošana!

Un kurš gan to varētu labāk zināt, ja ne mūsu mīļās omītes? Tieši tā – šī recepte ir nākusi no manas omītes zelta recepšu pierakstu kladītes, un, ja gatavoju, ievērojot visu vārds vārdā, izdodas tikpat nevainojami garšīgas!

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Maltās gaļas masa – 700 grami
Baltmaize – 300 grami
Piens – 1 glāze
Sīpoli – 3 gab.
Rīvmaize – 150 grami
Sāls, pipari – pēc garšas
Garšviela maltajai gaļai – pēc garšas
Augu eļļa – cepšanai (ap 50 gramiem)

Foto – ekrānuzņēmums

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Kā uz pannas izcept klasiskas sulīgas kotletītes? Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Gaļa – varat izmantot jebkādu gaļu, bet parasti izvēlas jaukto gaļas masu (liellops un cūkgaļa). Ielieciet malto gaļu dziļā bļodā.

2. Sīpolus nomizo un noskalo aukstā ūdenī. Pēc tam sīpolu sarīvējiet uz rupjās rīves, jo masai jābūt ļoti smalkai un ar šķidrumu.

3. Citā traukā lieciet maizi, pārlejiet to ar pienu un atstājiet, lai nedaudz iesūcas. Pēc tam maizi nedaudz nospiediet no piena un kārtīgi saspaidiet ar dakšiņu vai – varat izmantot arī blenderi.

4. Sasmalcināto maizīti pievienojiet maltai gaļai bļodā. Pēc garšas pievienojiet sāli, garšvielas, piparus. Visu kārtīgi samaisiet. Vislabāk to ir darīt ar rokām, lai maisījums būtu viendabīgs.

Lasi vēl: Visi ciemiņi prasīs tev šo salātu recepti: Tadžikistānā ļoti populārs ēdiens – svaigi tomāti, sīpoliņš un vēl viena maģiskā sastāvdaļa

Padoms!

Lai pie rokām neliptu gaļas masa, rokas varat nedaudz apsmērēt ar augu eļļu!

5. Atsevišķā trauciņā ieberiet nedaudz rīvmaizes. Ar rokām ņemiet daļu kotlešu masas, rokās izveidojiet kotleti un apvīļājiet to rīvmaizē.

6. Uzkarsējiet pannu, ielejiet nedaudz tajā augu eļļas un uzkarsējiet eļļu. Uz vidējas uguns lieciet kotletes pannā cepties, cepiet no katras puses vismaz 3 minūtes, līdz kotletes kļūst zeltaini brūnas.

7. Kad kotletes gatavas, ņemiet ārā no pannas, varat novietot uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa. Pasniedziet karstas!

Leave a Comment