Vecmammas recepte cietajam sieram, vecmamma padalījās savā noslēpumā

Siers ir rāmas bērnības atmiņa. Katru reizi, kad ierados ciemos pie vecmāmiņas, viņa man vakariņās iedeva lielu riecienu siera.

Visgaršīgākais siers man toreiz šķita “Duplet” – ciets siers pa pusei oranžs, pa pusei dzeltens. Gadu gaitā esmu izmēģinājis duci siera veidu, bet tas ir tālu no robežas.

Šodien es vēlos jums pastāstīt, kā mājās pagatavot cieto sieru no biezpiena.

KĀ PAGATAVOT CIETO SIERU

Atgādināšu, ka cietais siers un siera izstrādājums ir pilnīgi dažādas lietas. Ideālā gadījumā dabīgajam sieram, ko pērkam veikalā, vajadzētu sastāvēt no piena, rūgpiena un siera.

Atlikušās piedevas, konservanti un augu sastāvdaļas padara sieru par “siera produktu”. Tas ir nedaudz lētāks, bet no šāda siera nav nekāda labuma.

Mana vecmāmiņa vairākus gadus turēja ciemā govi. Tas bija brīnišķīgs laiks: brokastīs ēdām svaigu biezpienu ar medu, bet vakarā pagatavojām sev kakao ar pienu.

Vecmāmiņa mums un māsai gatavoja sviestu, saldo krējumu un pagatavoja kanēļa maizītes ar raugu. Tā kā bija daudz biezpiena un piena, mana vecmāmiņa bieži deva mums piena produktus.

Tad mamma gatavoja kausēto sieru no biezpiena, un šodien es taisu cieto sieru.

SASTĀVDAĻAS

1 kg biezpiena

1 ola

6 g sāls

6 g sodas

1 ēd.k. l. dārzeņu eļļa

SAGATAVOŠANA

1.Ievietojiet biezpienu stikla bļodā vai tādā, kas ir drošs mikroviļņu krāsnī. Biezpiens jākarsē mikroviļņu krāsnī augstā temperatūrā 3 minūtes vai jāvāra siers ūdens peldē.

Lasi vēl: Ar ko atšķiras Alfa paaudzes bērni un kāpēc viņi tik ļoti pārsteidz skolotājus?

Ik pēc 3 minūtēm (2-3 reizes) izņemiet sieru no ūdens vannas un samaisiet ar silikona lāpstiņu.

 


2.Pārklājiet sietu ar marli un ļaujiet iegūtajām sūkalām notecēt. Pēc tam atgrieziet sieru dziļajā bļodā.

3.Pievienojiet sāli, sodu un olu. Biezpienu sakuļ ar blenderi līdz gludai un pievieno augu eļļu. Masu vēlreiz sakuļ ar blenderi.


4.Pēc tam ievietojiet bļodu ar siera maisījumu ūdens vannā un samaisiet maisījumu. Kad siers kļūst plastisks un sanāk vienā kunkulī, pārliek sieru pārtikas traukā ar vāku, vēlams, stikla, un ļaujiet sieram atdzist.

5.Uzglabājiet sieru ledusskapī pergamenta papīrā vai traukā. Labu apetīti.

 

Šim mājas cietajam sieram varat pievienot riekstus vai jebkuras garšvielas: ķimenes, papriku, baziliku.

Manas bērnības atmiņas pāršalca, un es nevarēju pretoties. Ledusskapī bija mājas biezpiens, no kura plānoju taisīt siera kūkas, bet sanāca siers. Ja jums, tāpat kā man, garšo siera sviestmaizes, iesaku šo vienkāršo recepti. Biezpienam, no kura gatavosiet sieru, jābūt paštaisītam.

Izbaudiet savus kulinārijas eksperimentus, viss noteikti izdosies.

Leave a Comment