Jāņogu un upeņu mēslošana pavasarī: vērienīga ogu raža garantēta

Vismaz viens upeņu krūms, iespējams, ir katram dārzniekam. Šīs ogas ir ļoti noderīgas, jo tajās ir daudz dažādu vitamīnu, un papildus tiem arī minerālvielas.

Ja atradīsiet tai laiku un vismaz nedaudz pieliksiet pūles, lai šos ogu krūmus izaudzētu, tad, tie noteikti jums pateiksies ar milzīgu daudzumu noderīgu ogu.

Kā barot upenes un jāņogas

Sāksim, protams, ar pavasari. Šajā laikā jāņogām un upenēm vienkārši nepieciešami mēslošanas līdzekļi ar slāpekļa saturu. Vislabākais veids, kā to izdarīt, ir ar urīnvielu. Ja jūsu jāņogu krūmi vēl ir jauni, katram no tiem nepieciešams lietot aptuveni 40 vai 50 gramus urīnvielas.

Turpmāk, kad krūmi ievērojami paaugsies, t. i., no 4. gada, šo daudzumu samazina līdz 25 līdz 40 gramiem. Turklāt šo daudzumu pat sadala divos mēslošanas posmos.

Kas attiecas uz ogu krūmu barošanu rudenī, tad šeit jums būs nepieciešama organika. Tie var būt mājputnu mēsli, komposts vai kūtsmēsli. Šeit norma ir no 4 līdz 6 kilogramiem uz katru krūmu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Papildus organikai būs nepieciešams kālija sulfāts (no 10 gramiem līdz 20 gramiem) un superfosfāts (50 grami). Šis komplekts tiek uzskatīts par galveno, jo tas viegli nosedz visu upeņu “apetīti” attiecībā uz papildu barošanu.

Kā tieši mēslot upenes un jāņogas, lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment