Kartupeļu bumbiņas
Sagatavošana
1.Vāra 3-4 kartupeļus un sarīvē tos uz rupjās rīves.
2.Pēc tam pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
3.Veido bumbiņas vai cilindrus.
4.Cepamo lapu ieziež ar olīveļļu un liek uz tās iegūtās bumbiņas.
5.Cep cepeškrāsnī 15 minūtes.
Grieķu tzatziki mērce
Sagatavošana
1.Gurķi sarīvē, izspiež visu lieko šķidrumu un liek ledusskapī.
2.Lielā bļodā sajauciet grieķu jogurtu, ķiplokus, eļļu, etiķi un sāli.
3.Nosedziet ar vāku un ievietojiet ledusskapī uz nakti.
4.Tad sajauc gurķi un mērci, pievieno svaigas dilles un samaisa. Šis ēdiens lieliski sader ar pitas maizi.
Baklažānu pica
Sagatavošana
1.Sagrieziet baklažānus šķēlēs, sāliet tos un pagaidiet, līdz no tiem sāk izplūst šķidrums.
2.Pēc tam ievietojiet tos cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
3.Kamēr baklažāni cepas, uz pannas apcep ķiplokus un tomātus.
4.Kad baklažāni gandrīz gatavi, uz tiem liek tomātu maisījumu, pārkaisa ar sieru un pagaidi, līdz parādās zeltaina garoziņa.
Lasi vēl: 10 idejas, kā atvieglot dzīvi mūsdienu mājsaimniecēm
Zaļo zirņu un sīpolu zupa pienā
Sagatavošana
1.Katliņā ielej pienu, pievieno krustnagliņas, lauru lapas un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes.
2.Šajā laikā sasmalciniet sīpolu un ievietojiet to pannā, pievienojiet ūdeni (tas ir nepieciešams, lai sīpolu nedaudz pārklātu).
3.Pievieno 1 ēd.k. sviests, 1 tējk. sāls un cukurs.
4.Vāra uz vidējas uguns, maisot, līdz šķidrums ir iztvaikojis un sīpoli ir zeltaini brūni (apmēram 12 minūtes).
5.Tad pievieno vēl 2 ēd.k. sviestu, miltus, vārītu pienu, sāli, piparus, muskatriekstu, zirņus un vāra, maisot, līdz šķidrums iztvaiko.
Ja nolemjat kļūt par veģetārieti vai vienkārši mēģināt ēst pareizi, šīs receptes noteikti noderēs. Ēdot dārzeņus, jūs saņemsiet organismam nepieciešamo uzturvielu, vitamīnu un minerālvielu dienas devu.