10 iemesli, kādēļ skūpstīties

1. Skūpsts romantikai

Vācu zinātnieki pierādījuši, ka skūpsti labvēlīgi ietekmē cilvēka noskaņojumu. Berlīnes universitātē noskaidroja, ka 20 sekunžu rīta skūpsts rada romantisku noskaņojumu visai dienai! Pedantiskajiem vāciešiem jātic!

2. Skūpsti un notievēšana

Nevainīgs skūpts uz vaidziņa sadedzina piecas kalorijas. Kaislīgas bučošanās laikā sadedzinām līdz pat 30 kalorijām. Atmetiet nogurdinošās diētas un sāciet skūpstīties!

3. Skūpsts imunitātei

Tie, kuri biežāk skūpstās, retāk apmeklē ārstus. Tas saistīts ar to, ka bučošanās laikā mūsu organismā izstrādājas neiropeptīdi, tieši viņi iznīcina nevajadzīgas baktērijas un vīrusus. Skūpstieties un stipriniet savu imunitāti!

Papildus: 5 zinātniski pierādījumi tam, ka skūpsti noderīgi Vese***ai

4. Skūpsts adrenalīnam

Kaislīgs skūpsts smadzenēs rada tādas pašas ķīmiskās reakcijas kā lēciens ar izpletni vai šaušana no pistoles. Skūpstoties paaugstinās adrenalīna līmenis, un tas uzlabo fizisko un prāta aktivitāti. Mīliet, nevis karojiet!

5. Skūpsti un sāpes

Skūpstīšanās ar mīļoto cilvēku var iedarboties kā pretsāpju līdzeklis, kurš ir 200 reižu spēcīgāks nekā morfijs. Tādēļ, ja jums sāp galva, vienkārši palūdziet jūsu vīrietim jūs skūpstīt.

6. Skūpsts klusumam

Labākais veids, kā izvairīties no atbildes vai likt “apklust” mīļotajam vīrietim – viņu noskūpstot. Ar skūpstu palīdzību var izbēgt no strīdiem un nepatīkamu paskaidrojumu sniegšanas.

7. Ģimenisks skūpsts

Kā rāda statistisks pētījums, 40% pāru uzskata, ka franču skūpsts ir viens no galvenajiem mīlestības izrādīšanas veidiem. Savukārt psihologi apgalvo, ka dziļš skūpsts ir emocionāls uzplaiksnījums un labākā šķiršanās profilakse.

8. Orgasms no skūpstiem

94% sieviešu gūst seksuālu apmierinājumu no skūpstiem. Dažas – 1-2 % sieviešu – pat no tā izjūt orgasmu.

9. Skūpsts sirdij

Skūpstīšanās ir lielisks sirds un As**svadu sistēmas treniņš. Bučošanās laikā cilvēkam jūtami paātrinās pulss – līdz 150-180 sitieniem minūtē sievietēm un 110-120 sitieniem minūtē vīriešiem. Tādēļ skūpstīšanās ir zināms profilakses veids tādām saslimšanās kā veģetatīvā distonija un traucējumiem, kas saistīti ar As**s cirkulāciju.

10. Skūpsts pret stresu

Amerikāņu psihologs Eriks Berns pārliecina, ka skūpsti ir būtisks rituāls jebkura cilvēka dzīvē. Viņaprāt, mīļotā cilvēka skūpstīšana ir labākais līdzeklis pret stresu un depresiju.

Tādu pašu secinājumu izdarījis pazīstamais profesors Volters Toumens. Viņš visu dzīvi veltīja cīņai ar emocionālo pārpūli un pat radīja speciālus antistresa kursus. Un tajā nebūt ne mazu lomu spēlē skūpsti.

 

Avots:

aLA1

Leave a Comment