10 lietas par veselību, kas ir jāzina katrai sievietei

1. Veltīt laiku rūpēm par sevi nav savtīgi!

Rūpēties par sevi nozīmē veltīt sev nedaudz laika dienas laikā, lai vingrotu vai meditētu, vai pierakstītos uz Vese***as pārbaudi, masāžu vai vienkārši – beidzot kārtīgi izgulētos.
Sievietes joprojām visā visumā ir tās, kuras rūpējas par mūsu sabiedrību un pārlieku sevi noslogo ar atbildību un pienākumiem. Viņas bieži jūtas vainīgas par to, ka velta laiku pašas savai Vese***ai. Rūpējies par sevi tā, it kā tu rūpētos par sev pašu tuvāko!

2. Tev ir arī citas iespējas – ne tikai kontracepcijas tabletes

Hormonālā līdzsvara mainīšanai ar šīm tabletēm vajadzētu būt tavai pēdējai iespējai. Ja nekas cits neatliek, uzzini par orālo kontraceptīvo tablešu ietekmi uz veselību, pirms tu sāc tās izmantot.

Pārāk bieži gadās tā, ka šīs tabletes ir sākotnējais līdzeklis lielam daudzumam simptomu ārstēšanai, bet šīs tabletes patiesībā noslēpj īsteno problēmu. Vēl jo būtiskāk – daudzi cilvēki neapzinās kontracepcijas tablešu iespējamos riskus. Tie ir pārāk svarīgi, lai tu nebūtu informēta.

3. Tavs ķermenis vairs nekad nebūs tāds pats kā agrāk pēc pubertātes, grūtniecības un menopauzes – bet tas ir tikai normāli

Ar to nav domāts, ka tavs ķermenis mainās tikai fiziski – protams, tā tas ir, bet turklāt tava ķermeņa ķīmiskais sastāvs mainās, un parādās vai zūd Vese***as problēmas.

Piemēram, divas Sli**bas: astma un ādas alerģijas bieži mainās, izmainoties hormoniem. Lielākā daļa sieviešu ir pārsteigtas par to, cik ļoti viņu ķermeņis mainās, izmainoties hormoniem, un bieži vien tas ir biedējoši. Pievērst šīm izmaiņām uzmanību ir ļoti svarīgi, taču atceries, ka daudzas no tām ir normālas.

4. Vese***a nekad nav mērāma ciparos

To nenosaka ne cipars, kas parādās As**sspiediena mērītājā vai analīžu rezultātos, kā arī, protams, to nenosaka cipars, kas uzrādās BIEDĒJOŠAJOS svaros.

Mūsu sabiedrībā mēs galvenokārt uzticamies cipariem – īpaši svaram. Svara zaudēšanas un ar tievumu apsēstības dēļ daudzas sievietes uzskata, ka ēdiens ir viņu ienaidnieks un ka jo tievāka tu esi, jo labāk. Emocionālā un fiziskā izsalkuma un apsēstības ar ēdienu nasta nekad nav tā vērta.

5. Visas tās lietas, kas, tavuprāt, padara tevi „skaistu”, var kaitēt tavam ķermenim

Sievietes iztērē 391 miljardu eiro ik gadu, iegādājoties skaistumkopšanas produktus. Daudzi kosmētiskie līdzekļi satur noteiktas toksiskas un neidentificētas vielas, kas ir vēl sliktāk par lielo iztērētās naudas daudzumu.

6. Sirdstriekas joprojām ir galvenais sieviešu mirstības iemesls

Sirdstriekas nogalina vairāk sieviešu nekā jebkurš vēža veids. ASV no sirdstriekām iet bojā gandrīz 300 000 sieviešu katru gadu.

Mēs bieži uzskatām, ka sirdstriekas ir „vīriešu” problēma, jo vīrieši biežāk cieš no sirdstriekām. Bet, kad sievietei ir sirdstrieka, pastāv lielāka iespēja, ka viņa no tās mirs.

7. Pastāv liela iespēja, ka tu sirgsi ar depresiju, nemieru un bezmiegu – tāpēc maini savu uztveri tagad!

Pastāv divreiz lielāka iespēja, ka sievietes cietīs no depresijas par vīriešiem, un viņas ir vēl jo jutīgākas pret depresiju un citiem garastāvokļa traucējumiem, mainoties hormoniem.

Lai gan ģimenes Vese***as vēsture un citi ģenētiski faktori spēlē nozīmīgu lomu saslimstībā ar šīm slimībām, iemesla atrašana, uztveres uzlabošana un meditācija ir būtiski šo slimību novēršanas faktori.

8. Apgūsti vienkāršus veidus, kā novērst vēzi!

Lai gan acīmredzams veids ir smēķēšanas atmešana, alkohola patēriņa samazināšana arī var būt noderīga. Risks saslimt ar dažāda veida audzējiem – tajā skaitā krūts un aknu vēzi – palielinās ar izdzertā alkohola daudzumu un perioda ilgumu, kurā tu dzer regulāri.

Vēl viens veids ir regulāra došanās uz vēža pārbaudēm.

9. Tu dzīvo PAT ilgāk nekā vīrieši mūsdienās, tāpēc dzīvo labi!

Pēdējo 50 gadu laikā paredzamais dzīves ilgums ir pagarinājies par pieciem gadiem! Tu dzīvo ilgāk, tāpēc rūpējies par savu veselību jau tagad.

10. Ēdiens ir iedarbīgāks par jebkurām zālēm, kuras tu lieto

Nepastāv labāks spēcīgas Vese***as uzturēšanas veids par sava uztura un dzīvesstila uzlabošanu. Ar savu uzturu tu vari izdziedēt sevi no kādas Sli**bas vai sagatavot sevi grūtniecībai.

Ja mēs nedarītu neko citu nākamo 50 gadu laikā, kā tikai uzlabotu to, kā mēs plānojam savu uzturu, mēs novērstu visizplatītākās Sli**bas, piemēram, hipertensiju, hiperholesterinēmiju, diabētu un sirds Sli**bas. Rūpēsimies par savu veselību!

 

Avots: www.mindbodygreen.com

Leave a Comment