10 mīti par diētām, kam tic daudzas sievietes

1. Mīts – Pēc 8 vakarā nedrīkst ēst

Tas mīts, ka no rīta un pusdienās var ēst visu bet vakarā sevi jāmērdē badā.Dietologs iesaka neēst visam  stundas pirms miega. Un ja tu ej gulēt 11 vakarā, 8 vakarā tu vari ēst mierīgi. Galvenais ir pareizi ēst, vakarā vislabāk apēd salātiņus, kaut ko vieglu.

2. Mīts – Dalītas maltītes mazās porcijās uzlabo vielmaiņu

Ja tu šādi ēdīsi, tad gremošanas sistēma ātrāk nogurs, un vairāk pārstrādās enerģiju. 

3. Mīts – Ēdiens ar zemu ogļhidrātu saturu – visefektīvākais veids zaudēt svaru

Pastāv trīs tipi ogļhidrātiem: parastie, sarežģītie un nesagremojamie un ne visi ir kaitīgi organismam. Vissvarīgākais, lai tievētu un paliktu vesela, pats galvenais – neēst ēdienu, kas satur glutēnu, un rafinētu cukuru.

4. Mīts – Jo mazāk tu apēd kalorijas, jo vairāk tu nomet lieko svaru

Tievējot protams ir jāseko līdzi kalorijām, tiklīdz tu sāki uzņemt organismā kvalitatīvus produktus, kas bagāti ar šķiedrvielām, tu redzēsi, ka sāksi dabīgi un pakāpeniski tievēt, neliekot sev badoties.

5. Mīts – Diētiski produkti palīdzēs tev notievēt

Mūsu produktu plauktos var ļoti daudz redzēt pusfabrikātus, tādus kā saldētus dārzeņus, vieglos desertus, šajos produktos ir maz kaloriju, kā arī tajos ir daudz nātrija, un daudz citu mākslīgo sastāvdaļu. Visdrīzāk tu nezaudēsi svaru, bet pieņemsies.

6. Mīts – Treks ēdiens – ļaunums

Tieši tāpat kā ogļhidrātus, taukus arī nevajag izslēgt no sava uztura. Uzņemot pareizos taukus, tas nenāks par ļaunu. Piemēram, labie tauki – avokado, protams, to nevajag ēst lielā daudzumā, bet ar mēru.

7. Mīts – Neregulāra ēdiena uzņemšana – efektīva stratēģija

Badošanās ļaus tev nomest dažus kilogramus. Bet kā zināms tukšs vēders grib ēst ātru un absolūti neveselīgu pārtiku. Tāpēc labāk ēd sabalansēti.

8. Mīts – Lietojot ielā daudzumā ūdeni – tas palīdzēs tev nomest svaru

Ļoti svarīgi dzert ūdeni visas dienas laikā. Bet tas nenozīmē, ka tev tas palīdzēs notievēt. Neiesakām dzert daudz ūdeni starp ēdienu uzņemšanu, jo tad ēdiens grūtāk tiek pārstrādāts.

9. Mīts – Dārzeņu sulas ir daudz veselīgāki nekā svaigi dārzeņi

Organismam ļoti svarīgi uzņemt dārzeņus – vienalga kādā veidā.

10. Mīts – Ja tu nodarbojies ar sportu – tu vari ēst visu ko vēlies

Nē, tas nav tā, jo sports ir tikai viena no veselīgā dzīves veida sastāvdaļas. Bez pareiza uztura un sportošanas tev neizdosies iegūt ideālu figūru. 

Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment