12 lietas, kuras jāpārtrauc sacīt Valentīndienā

  1. „Valentīndiena ir apsveikumu kartīšu uzņēmumu safabricējums!” Acīmredzot, ir stilīgi nevēlēties kaut ko darīt tikai tāpēc, ka kāds cits to dara. Perfekta loģika, ja vien tu esi bērnudārzā. Neievērot šos svētkus varētu šķist lieliska ideja, tomēr tikai ne tādā gadījumā, ja tu to izmantosi kā attaisnojumu tam, lai nepirktu savai meitenei kartiņu četru eiro vērtībā (un tas nekavē tevi no tā, lai tu pats tādu uztaisītu). Turklāt Valentīdienu sāka svinēt jau dažus gadsimtus pirms pirmā apsveikumu kartīšu uzņēmuma rašanās.
  2. „Man nav vajadzīga īpaša svētku diena, lai parādītu savai otrai pusītei, ka mīlu viņu!” Tas jau labi, īstenībā lieliski. Patiešām neliec savai otrai pusītei gaidīt Valentīdienu, lai tu parādītu, ka mīli viņu. Tad kāpēc kāda vaina citiem, kuri vēlas atzīmēt šo dienu ar nelielu kartiņu vai dāvanu? Nekāda? Labi, tad labāk paklusē.
  3. „Valentīndiena ir sviests. Tā man atgādina tikai to, ka visiem, izņemot mani, ir kāds.” Vai tu kādreiz esi padomājis, ka varbūt tava sliktā attieksme ir vainojama pie tā, ka „tev nav neviena”? Cilvēki nemeklē sev kādu, ar ko kopā pavadīt laiku, ja šī persona līdzinās Debijai Daunerei, vienmēr meklē atrunas vai arī no visa cenšas izsūkt prieku. Ja tev tik ļoti nepatīk būt vienam, kāpēc gan tad neapmeklē kādu veco ļaužu pansionātu, piesakies kā brīvprātīgais patvertnē vai arī neveic kaut ko citu, kas varētu uzlabot kāda cita dzīvi. Domāšana par citiem ir visātrākais, vieglākais un visefektīvākais veids kā beigt gausties par sevi.
  4. „Es nekad nezinu, ko sarūpēt savai otrajai pusītei.” Tu varētu pamēģināt nosūtīt savai otrai pusītei kāda interneta veikalu mājaslapu un palūgt, lai viņš vai viņa izveido savu vēlmju sarakstu. Vai arī tu vari, zini ko, parunāt ar viņu. Ja tev patiešām prātā nenāk pat viena lieta, novēlējums vai kāda rīcība, kas tavai otrajai pusītei ietu pie sirds, tu varētu sev pajautāt, cik labi pazīsti savu mīļoto cilvēku. Ja atbilde ir „ne pārāk”, varbūt tev būtu labāk jākoncentrējas uz šo lietu nevis uz dāvanām.
  5. „Tikai tāpēc, ka ir Valentīdiena, es vienmēr sajūtu spiedienu, lai seksā izmēģinātu tās lietas, kuras negribu.” Ja šis izklausās pēc kā tāda, ko tu varētu teikt par šiem svētkiem, man tev ir sakāms kas slikts. Tava otra pusīte laikam ir seksbumba, kura nav pelnījusi to, lai tu viņai atrastos tuvumā, un nav pat nozīmes, kuri sasodītie svētki būtu. Lūdzu, uzskati šo kā zīmi, ka tev ir laiks iet tālāk.
  6. „Es neciešu smalku veļu.” Šie cilvēki tādu nevalkā. Problēma atrisināta.
  7. „Tradicionālās Valentīndienas dāvanas ir tik garlaicīgas.” Šim man nav nekāda argumenta, taču neviens nav teicis, ka tev jābūt tradicionālam. Viena no manām visu laiku mīļākajām Valentīndienas dāvanām bija pusdienu kārba un termoss ar filmas „Texas Chainsaw Massacre” motīviem. Dāvanas nav jāizvēlas, balstoties uz to, ko biežāk dāvina, bet gan uz to, kas varētu patiešām iepriecināt tavu otro pusīti.
  8. „Svinēt Valentīndienu ir pārāk liels spiediens.” Es neesmu īsti pārliecināta, kā kāds ir ticis tālāk par vidusskolu, ja tik traki viņu ietekmē sabiedrības spiediens. Tomēr ļaujiet man pārfrāzēt acīm redzamo – tev nav jādara nekas, ko tu nevēlies. Ja darba kolēģi, draugi, vecāki un tā tālāk turpina tev jautāt, ko tu darīsi vai pirksi, izmēģini kādu no šiem atbilžu variantiem: „tas nav īsti manā stilā” vai „es neesmu vēl pārliecināts”, vai arī klasisko „tā nav tava darīšana”.
  9. „Bērni noskumst, ja nesaņem Valentīndienas apsveikumus no visiem.” Es atzīstu, manuprāt, ir dīvaini, ka bērni skolā viens otram pasniedz romantiskus apsveikumus. Tīša kāda klasesbiedra izstumšana arī var būt nejauka. Bet vai tāds ir iemesls izslēgt visus no piedalīšanās? Es tā nedomāju vis. Turklāt bērnu kartiņas var būt lieliskas un apburošas.
  10. „Valentīndienā cenas vienmēr tik uzceltas līdz debesīm.” Kad apprecējos, es nespēju neievērot to, ka preces, kurām priekšā bija pierakstīts „līgavu”, maksāja divas līdz trīs reizes dārgāk nekā tās, kuras nebija šādi apzīmētas. Tāpat ir ar Valentīndienas saldumiem, kartiņām, buķetēm utt. Iegādājoties kaut ko netradicionālu, var tikt mazināta šī sāpe. Pārstāj pūsties un atrodi atjautīgu risinājumu.
  11. „Šī diena uzdzen depresiju.” Nevainosim Valentīndienu pie tā, ka tava mīlas dzīve ir viens liels juceklis. Noteikti, ka 14. februārī nebūsi daudz vientuļāks kā 12. februārī. Kāpēc tad būt papildu nomāktākam tagad? Paturi prātā, ka tu nevari būt labs sarunu biedrs citam, kamēr nepatiksi pats sev.
  12. „Es tikai gribu kaut ātrāk tas beigtos!” Tev ir paveicies! Valentīndiena ilgst tikai 24 stundas.

Leave a Comment