Pieci vienkārši un efektīvi veidi, kā atbrīvoties no deguma smakas

Dažreiz mēs novēršam uzmanību un aizmirstam par pīrāgiem cepeškrāsnī vai kotletēm uz plīts. Pa to laiku ēdiens pārvēršas oglēs, un dūmi izplatās ārpus virtuves.

Atbrīvoties no deguma smakas palīdzēs vienkārši padomi, tomēr būs jāpieliek zināmas pūles.

Deguma smakas likvidēšanu sāciet ar dzīvokļa vēdināšanu. Vienkārši atveriet visus logus un ielaidiet svaigu gaisu.

Lietas bieži vien uzsūc smakas, tāpēc pārmazgājiet aizkarus, gultas veļu un gultas pārklājus un, ja iespējams, pakariniet paklājus un mēteļus uz balkona, lai izvējojas. Ja vienkārša mazgāšana un vēdināšana nepalīdz, tad lietas jānogādā ķīmiskajā tīrītavā.

Veiciet mitro tīrīšanu dzīvoklī. Noslaukiet visas virsmas, uz kurām varētu būt nokļuvusi smaka, – grīdas, griestus, mēbeles un interjera priekšmetus, mazgājamās tapetes. Pievienojiet ūdenim nedaudz etiķa.

Samitriniet palagu vai lielus dvieļus un pakariniet tos telpās. Mitra drāna lieliski uzsūc smakas. Varat arī izvietot ap dzīvokli traukus ar mangāna šķīdumu un periodiski atjaunot šķidrumu. Dažreiz šī metode ir efektīva: ieslēdziet virtuvē uz 10 minūtēm karstu ūdeni, lai parādās tvaiks. Pēc tam notīriet kondensātu no virsmām.

Lasi vēl: Šis Alcheimera Sli**bas simptoms parādās tikai sievietēm

Pēc ugunsgrēka būs nepieciešams atbrīvoties no visiem ugunsgrēka skartajiem priekšmetiem, no jauna pielīmēt tapetes, nomainīt grīdas segumu un nokrāsot logus. Pretējā gadījumā dedzināšanas smaka nepazudīs. Rūpīgi apstrādājiet ugunsgrēka vietu ar etiķa un ūdens šķīdumu proporcijā 1:10.

 

Leave a Comment