Ko lietot uzturā vasarā, ja vēlies zaudēt svaru #5 jāēd obligāti!

1. Aukstas zupas

1466223486-syn-hbz-1465573896-gettyimages-94504887

 

Ne tikai mums iecienītā aukstā zupa ir vispiemērotākā vasaras laikam. Ir daudz dažādu auksto zupu receptes, un pavisam noteikti varēsi arī eksperimentēt un kādu radīt pati, jo galvenais ir dārzeņi, piemēram, tomāti, gurķi, kabači- viss ko vari atrast dārzā noteikti derēs.

 

2.Arbūzs

1466223489-syn-hbz-1465595442-gettyimages-562893653

 

Šis ir ļoti iecienīts gardums daudzās mājas visā pasaulē. Kāpēc arbūzs ir tik labs? Ēdot to mēs uzņemam daudz šķidrumu, turklāt arbūzā ir tādas vielas, kas izfiltrē mūsu organismu, un paņem līdzi sliktās vielas un taukus. Tāpēc, kamēr ir arbūzu sezona, lieto to daudz uzturā!

 

3.Zemenes

zemenes

 

Vasara ir zemeņu sezona un nesen tā tieši ir sākusies. Zemenes tā pat kā citos augļos un ogās arī ir daudz labu vielu, kuras it kā filtrē mūsu organismu, taču kāpēc vēl zemenes ir tik labas- tās satur vienu no vismazākajiem kaloriju skaitiem, tāpēc tās var ēst daudz, vēderā vieta pildīsies , bet uzņemto kaloriju skaits būs daudz mazāks nekā ēdot ko citu.

 

4. Kabači

kabači

 

Pavisam drīz klāt būs otra vasaras puse un sāksies arī kabaču sezona! Kabačiem līdzīgi kā zemenēm ir mazs kaloriju skaits, turklāt arī šeit tu vari izpausties un variēt līdzīgi kā ar zupām, jo kabaču ēdienu receptes tiešām ir ļoti daudz.

 

5. Lapu salāti

lapu salati

 

Lapu salāti ir katra veselīga uztura piekritēja ēdienkartē. Bet vasarā it īpaši vari eksperimentēt un, piemēram, pagatavo smūtiju no lapu salātiem, bezpiedevu grieķu jogurta un pielikt klāt nedaudz ķiploka.  Izdzerot glāzi tā, tu vairs nevēlēsies našķēties ar ko neveselīgāku, jo tavs vēders jau būs pilns. Ja tev mājās ir blenderis, tad noteikti kādu dienu izmēģini!

 

6. Grilēti dārzeņi

gliēti dārzeņi

 

Šis gadalaiks ir pikniku un grila laiks. Un kāpēc grilēt tikai gaļu? Ja nekad neesi to darījusi, tad šovasar noteikti izdari. Grilēti dārzeņi ir daudz garšīgāki un arī veselīgāki par uz pannas ceptajiem vai katlā vārītajiem, jo tiem būs arī mazāk kaloriju.

 

7. Gurķi

gurķi

Dažiem jau siltumnīcās parādījušies pašu audzētie pirmie gurķi, kuri tiešām pēc tādiem garšo un smaržo nevis kā veikalā pieejamie. Bet vai tu zini, kāpēc gurķi ir tik labi? Pavisam vienkārši, tajos tāpat kā arbūzos ir daudz ūdens, līdz ar to ēdot gurķus mēs pasargājam savu organismu no dehidrācijas.

 

8. Tomāti

tomāti

 

Lai arī ir dzirdēt, ka tomāti tāpat kā kartupeļi nav veselīgi, jo tie ir nakteņu dzimtas augi, mēs to tāpat darām, turklāt tomātos ir arī daudzas labās lietas un viena no tām un svarīgāka ir ūdens, ēdot tos, mēs arī uzņemam daudz šķidruma, kas ir ļoti veselīgi un vajadzīgi organismam.

 

9. Grilētas zivis un jūras veltes

zivs grileta

 

Cilvēkam ir vajadzīgs proteīns un obligāti jāuzņem olbaltumvielas, un tam vispiemērotākās ir zivis un dažādas jūras veltes, jo tās ir daudz vieglāk sagremojamas nekā, piemēram, steiks vai kārtīga cūkgaļas karbonāde. Tāpēc droši grilējot dārzeņus vari uz grila pievienot kādu zivi vai garneles.

 

10. Avokado

1466223527-syn-hbz-1465591813-gettyimages-597065277-3

 

Nepieciešams uzņemt arī taukus, tāpēc vispiemērotākais tam būs avokado, jo tas nesatur daudz cukura, taču tas dos nepieciešamo tauku daudzumu un kalorijas.

 

11.Avenes

avenes

 

Tu noteikti nekad neuzminētu un nespētu iedomāties, ka viena glāze šo ogu satur vismazāk cukurā no visām vasarā pieejamajām ogām, tāpēc avenes ir vislabākās pieejamās ogas vasarā.

 

12. Ledus karkādes tēja

ledus karkades

Ledus tējas vasaras laikā ir ļoti atspirdzinošas, daži pat tās lej vīna glāzē, lai sev imitētu, ka dzer vīnu, kas sevī satur daudz kalorijas.  Taču kāpēc īpaši vajadzētu dzert karkādes tēju? Gluži vienkārši, zinātniski ir pierādīts, ka tā palīdz efektīvāk zaudēt svaru. Un šādi karstā dienā tu varēsi apvienot divus vienā- patīkamo un ļoti lietderīgo svara zaudēšanai!

 

13.Ananās

ananas

 

Lai gan šis auglis ir pieejams visu gadu, īpaši vasarā, tajā esošie enzīmi, palīdz labāk sašķelt ēdienu un taukus. Neaizmirsti par šo augli vasarā tikai tāpēc, ka to vari iegādāties visās sezonās!

Leave a Comment