15 idejas ģimenes brīvdienām

  • Cepiet cepumiņus. Tavas vecmāmiņas kulinārijas grāmatā noteikti ir vienkārša recepte. Bērns būs priecīgs mīcīt mīklu un rotāt savus darbus ar ievārījumu vai riekstiem. Jūs varat rakstīt vēlmes vai prognozes uz papīra un iecept tos cepumiņos. Iegūsiet lielisku pārsteigumu visiem ģimenes locekļiem!

LASI ARĪ: Negatīvā informācija ietekmē tos, kas atrodas jums apkārt, pat ja jūs neko nesakiet

  • Atcerieties pagātni. Atrodiet vecos fotoalbumus un skatieties tos ar saviem bērniem. Pastāstiet viņam par savu bērnību, atcerieties ģimenes stāstus. Fotografējiet bērnus tajās pašās pozās un tērpos, kādos jūs esat pirms daudziem gadiem.
  • Iekārtojiet dārzu. Lieliska vieta, kur to izdarīt, ir virtuves palodze. Nopērciet pētersīļu, diļļu, aso piparu, gurķu, tomātu sēklas utt. Ļaujiet, saskaņā ar jūsu vadību, bērnam tos audzēt konteineros ar zemi un sākt rūpēties par tiem.
  • Izveidojiet putnu barotavu. Ja neesat galdniecības meistars, jūs varat iegādāties veikalā gatavu koka komplektu putnu māju izgatavošanai, ko jums ir nepieciešams tikai salikt. Ekstrēmā gadījumā var tikt izmantoti piemēroti materiāli, piemēram, iepakojums no sulas.
  • Spēlēt spēles. Tās var būt labās vecās galda spēles, piemēram, loto vai domino, spēles izdomas attīstībai vai grīdas spēles, piemēram, tvisteri.
  • Uzceliet sniegavīrs. Tas var būt ar neparastu figūru, piemēram, sniega cilvēks otrādi, kaķis, kas slēpjas aiz koka, mīļākās karikatūras varonis utt. Paņemiet nepieciešamos rekvizītus no mājas: burkānu, spaini, cepures, dūraiņus, dažādus rotājumus, krāsas, ja vēlaties apgleznot to. Pagalmā var organizēt sacensību par sniegavīriem.
  • Apmeklējiet draugus. Atcerieties, ar kuru jūs neesat redzējies ilgu laiku un sazinājies tikai pa tālruni vai internetā. Dodieties ar savu bērnu apmeklēt savus draugus vai radiniekus.
  • Izveidojiet laika kapsulu. Savāciet mazas lietas, kas stāsta par jūsu ģimenes dzīvi: fotogrāfijas, avīžu izgriezumi, konfektes. Ļaujiet bērnam rakstīt vēstuli savai nākotnei. Visu to ieliek aizzīmogotā traukā, var paslēpt dārzā vai mājās. Vienojieties iepriekš par to, cik ilgi (gadu vai desmit gadu laikā) jūs atvērsiet ziņojumu.

LASI ARĪ: Vajadzīgais cilvēks nonāks jūsu dzīvē pareizajā brīdī: 4 svarīgi noteikumi

  • Organizējiet tīrīšanas dienu. Pat šāds ikdienas darbs kā vispārējā tīrīšana var būt jautri, ja to darāt visi kopā un ar mūziku. Ielieciet lupatas un slotas bērnu rokās, un jūs redzēsiet, ka viņi var ne tikai nosmērēt un izmētāt!
  • Organizējiet ziemas foto sesiju. Jūs varat doties uz mežu, un jūs varat doties ārā pagalmā. Sniega klātie māju un koku zaru jumti, lielas kupenas, dīvainas ledus lāstekas – tas viss ir pelnījis jūsu kameras objektīva uzmanību. Tad būs kaut kas, ko atcerēties!
  • Dariet labus darbus. Ieberiet barību un lūdziet bērnu pabarot klaiņojošo kaķi. Vēl viena iespēja ir izņemt drēbes, grāmatas, rotaļlietas un izvēlēties vecas, bet labas lietas ar bērniem. Paņemt tās un atdot trūcīgajiem – uz bērnu namu, pajumti, uz baznīcu. Ļaujiet saviem bērniem iemācīties palīdzēt citiem no bērnības.
  • Miniet mīklas. Pastāstiet bērniem par Ziemassvētku zīlēšanas tradīciju. Mīļākā zīlēšana vairākumam ir vaska liešana. Piliniet vasku ūdenī – iegūtās figūras prognozēs nākamā gada notikumus.

avots: vedmochka

Leave a Comment